Je všeobecne známe, že červené víno je pre srdce zdravé. Nedávno ale vedci objavili nové dôkazy, prečo je tomu tak.
Experimentujme v kuchyni s jesenným ovocím.
Niečoho prijímate málo a čohosi iného veľa. Pozrite sa, vďaka čomu ručička na váhe poskočí nahor.
Okruh potravín, na ktoré je v novele navrhnuté zníženie DPH na 10 %, sa má zúžiť na primárne zdravé potraviny.
Na taniere aj v školách sa čoraz viac dostáva ovocie a zelenina. Otázka je, či ide o domácu produkciu, ktorá garantuje príjmy aj pre slovenskú ekonomiku.
Ako správne skladovať ovocie a zeleninu, aby sme predišli ich rýchlemu skazeniu - túto otázku si kladie väčšina gazdiniek.
Zvýšená hladina cukru je príznakom cukrovky. Znížiť ju je možné aj prirodzeným spôsobom. Toto je desať tipov, ako na to.
Majte ich v lete vždy po ruke. Pitný režim v horúcom počasí spestrí zopár doslova šťavnatých druhov ovocia a zeleniny.
Spaľovanie nadbytočných kilogramov z kritických telesných partií je vďaka osviežujúcemu ovociu o čosi ľahšie.
Aj vy máte chuť na jemný chladivý dezert s ovocím? Potom by ste mali skúsiť semifredo!
Egreše sú veľmi chutným ovocím. Ich plodmi sú dužinaté bobule približne vo veľkosti čerešne.
Marhule sa spájajú s letom a patria medzi najobľúbenejšie ovocné sorty. A navyše, sú zdravé.
Jahody už rastú, pre väčšinu ľudí sú len pochúťkou, pre niektorých však aj vecou prestíže. Mnohé miesta bojujú o titul jahodového hlavného mesta sveta.
Chutné sú, o tom netreba diskutovať, ale sú aj zdravé? Letné bobule obsahujú veľa dôležitých živín. Čítajte, ktoré.
Nahromadenie škodlivých toxínov dokáže vyvolávať viaceré zdravotné problémy. Očista sa považuje za kľúčovú aj v boji proti jarnej únave, depresiám a úzkosti.
Ovocie a zelenina v tekutej podobe, vo forme najrôznejších nápojov, sú ideálnym riešením pre získanie vitamínov a minerálnych solí.
Ako uspieť pri prechode na stravovanie bez cukru a ktoré tipy môžu pomôcť?
Reštaurácie, bistrá či stánky s občerstvením lákajú svojich zákazníkov na vôňu jedla. Ako dokážu pachy potravín zamávať s našou psychikou?
Situácia s nízkou konzumáciou ovocia a zeleniny sa na Slovensku dlhodobo nemení a Slováci aj naďalej v tomto smere zaostávajú za priemerom EÚ.
Jedzte ovocie a zeleninu, obsahujú veľa cenných vitamínov a živín. No vedeli ste, že farba potravín hrá svoju rolu a podporuje naše zdravie a pohodu?