Zachráňte leto a majte ešte peknú úrodu papriky. Stačí naozaj málo.
Paprika je jedna z mála zelenín, ktorá vie poriadne prekvapiť. Nikdy neviete, čo sa z nej vyfarbí.
Ak máte skleník, určite ste sa s niektorým z týchto problémov už stretli.
Uspieť pri pestovaní papriky je také jednoduché. Stačí sa inšpirovať.
Mletá paprika je v našich zemepisných šírkach nerozlučne spätá s Maďarskom. Ale... Slovensko má svoju vlastnú značku.
Ak chcete z plodín získať maximum, držte sa našich tipov a neoľutujete.
Nadštandardná úroda papriky sa pritrafí a je dobré vedieť, ako ju uchovať na neskôr.
Patrí medzi najobľúbenejšiu zeleninu, žiadny kuchár sa bez nej nezaobíde. Vysievame ju v druhej polovici marca.
Krásne vlasy sú korunou krásy každej ženy. Neustály zápas o vhodný šampón či výživový doplnok môže nakoniec vyhrať správne zloženie stravy.
Nová záhradkárska sezóna je tu. Predpestovanie zeleniny na podobločnici má niekoľko výhod a už s ním bez váhania môžete začať.
Pečeň považujú niektorí za lahôdku, iní sa ju boja jesť, lebo si myslia, že obsahuje škodlivé látky. Pečene sa však netreba báť.
Papriky sú svetobežníci. Je to zelenina, ktorá sa vyskytuje vo viacerých variantoch, než koľko je na svete národov.
September je mesiac, keď máme plné ruky práce so zeleninou. Ktorá ide teraz zo zeme von a ktorá naopak dnu? Ktoré druhy dokážu bez problémov prezimovať na záhone? A čo keď nám všetka zelenina nedozrela?
Ak sa nestane zázrak, južné Slovensko ešte v tomto desaťročí skončí s komerčným pestovaním papriky.
JOZEF SEDLÁK: Tradiční zeleninári na Slovensku vymierajú. Čochvíľa budú vzácni ako šafran. Kto sa ulakomí na túto vzácnu rastlinu v prírode, zaplatí pokutu desať eur.
Kde v záhrade paprika najlepšie rastie a aká teplá má byť voda na jej polievanie? Aj to je dobré vedieť, keď chcete dopestovať viac tejto zeleniny.
Zvlášť v zime je dôležité posilňovať imunitný systém výživnými látkami, ktoré zabojujú s baktériami, infekciami a zápalmi. Viete, ktoré potraviny vám pomôžu?
Milujete večerné grilovačky s priateľmi? Červené papriky naplňte lahodnou zmesou, tu je recept.
Maďari jedia veľké množstvo mäsa a vegetariáni sa v tradičnej maďarskej reštaurácii nebudú cítiť najlepšie. V menu nájdeme najmä „mäso plnené mäsom".
Dennú porciu zeleniny môžme prijať aj vo forme nátierky na chlebíku. Ponúkame vám niekoľko receptov.