Grilovaná zelenina odľahčí žalúdok, dodá vlákninu a dôležité vitamíny, je príjemne chrumkavá a neodolá jej ani ten najväčší odporca zdravej stravy a mäsožravec.
Ľadový šalát má dlhšiu trvanlivosť, menšiu náchylnosť k vädnutiu a výbornú chuť. Vzhľadom sa podobá hlávkovému šalátu, ale listy sú tuhšie a hlávky pevnejšie.
Mýtom o tom, že pri tepelnom spracovávaní zeleniny sa ničia všetky výživné látky je koniec. Varením sa aktivujú zdraviu prospešné antioxidanty aj vitamíny.
Kvety pažítky sú pôvabné, lákajú včely a iný hmyz bohatstvom nektáru. V gastronomickej praxi pažítka nie je len polievkovou zelenou bylinou.
Zatiaľ čo pitná voda s citrónovou šťavou má blahodarné účinky na trávenie, niektoré veci môžu žalúdku narobiť poriadne problémy, najmä ak sa konzumujú nalačno.
Paradajky nie sú plodinou, ktorú v minulosti v našej zemepisnej šírke bolo možné konzumovať v zime. Krvavočervené cherry paradajky zo Slovenska sú však iné.
Zápal sliznice žalúdka, odborne nazývaný gastritída, sa prejavuje silnými bolesťami v bruchu, pocitmi nevoľnosti a nutkaním na zvracanie. Poradíme vám.
Spoznajte v paprike, paradajke, cukete či uhorke vašich spolubojovníkov v ceste za štíhlejším telom.
Viac vitamínov, minerálnych látok a antioxidantov zo stravy? Nič nereálne. Vďaka vhodnému „spárovaniu“ potravín vykúzlime jedlá plné zdraviu prospešných látok.
Sezóna chutných paradajok je plnom prúde. Pripravte si z nich šalát - pridajte nektarinky a citrónovú trávu, ponúkame recept.
Každý pestovateľ vie, že paradajka potrebuje oporu. Neplatí to však, ak ju zasadíte naopak. To znamená, že rastie zhora nadol.
Ľahká večera je na svete raz-dva! Pripravte si bulgur, bazalku a sušené rajčiny!
Hoci talianska kuchyňa má predsa len ešte v slovenských končinách svoje limity, paradajkovú omáčku už pripravovala nejedna gazdiná.
Po ktorých potravinách siahnuť, ak chcete do tela dostať antioxidanty. Tu sú tipy:
Nielen opaľovací krém, ale aj určité potraviny chránia naše telo pred nebezpečným UV žiarením. Toto sa oplatí v týchto dňoch zakomponovať do nášho jedálnička.
Pripravte si omeletu so syrom a bohato ju ozdobte paradajkami. Vaše telo to ocení.
V mrkve či špenáte nájdete vitamíny, ktoré zvlášť prospievajú vašim vlasom.
Kto by nepoznal paradajky? Možno už menej sa vie o tom, že obsahujú lykopén, pigment, ktorý spôsobuje ich červené sfarbenie a táto fytochemikália má protirakovinový účinok.
Taliani isto netušili, že ich "obyčajný" slaný koláč sa stane gastronomickou veličinou a že pizza sa stane zárodkom zrodu množstva pizzerií po celom svete.
Pravý maďarský guláš je len jeden, hoci spôsobov jeho prípravy sú desiatky, ak nie stovky.