Ak ste ešte nepočuli o slávnych cestovinách z Tik Toku, teraz je ten správny čas.
Ak sa niekde stretnete s týmto záhadne znejúcim slovíčkom, vedzte že nejde o nič komplikované ani tajuplné. Stručne - ide o blanšírované a nakrájané paradajky.
Ako dostať viac olivového oleja do jedálnička? Napríklad aj vďaka novým a chutným receptom.
Leto je čas voňavých paradajok. Žltých, červených, malých aj veľkých! Tu je recept na farebný paradajkový šalát a bazalkou, gréckym jogurtom a zaujímavou zmesou korení.
Ani v seniorskom veku netreba len počítať pribúdajúce roky. Existujú potraviny, ktoré si dokážu poradiť s procesom starnutia.
Milujete špagety či cestoviny s paradajkovou omáčkou? Máme tip na skvelú omáčku, ktorú pripravíte s použitím piatich ingrediencií. A tie sa v domácnosti vždy nájdu. Vyskúšate ju?
Strate svaloviny a tým aj zníženiu rizika pádov, úrazov a zlomenín, dokážu podľa nich predchádzať aj jablká a paradajky.
Leto nám ponúka množstvo chutnej sezónnej zeleniny, ktorú môžeme využiť v ľahkých zdravých jedlách.
Grilovaná zelenina odľahčí žalúdok, dodá vlákninu a dôležité vitamíny, je príjemne chrumkavá a neodolá jej ani ten najväčší odporca zdravej stravy a mäsožravec.
Ľadový šalát má dlhšiu trvanlivosť, menšiu náchylnosť k vädnutiu a výbornú chuť. Vzhľadom sa podobá hlávkovému šalátu, ale listy sú tuhšie a hlávky pevnejšie.
Mýtom o tom, že pri tepelnom spracovávaní zeleniny sa ničia všetky výživné látky je koniec. Varením sa aktivujú zdraviu prospešné antioxidanty aj vitamíny.
Kvety pažítky sú pôvabné, lákajú včely a iný hmyz bohatstvom nektáru. V gastronomickej praxi pažítka nie je len polievkovou zelenou bylinou.
Zatiaľ čo pitná voda s citrónovou šťavou má blahodarné účinky na trávenie, niektoré veci môžu žalúdku narobiť poriadne problémy, najmä ak sa konzumujú nalačno.
Paradajky nie sú plodinou, ktorú v minulosti v našej zemepisnej šírke bolo možné konzumovať v zime. Krvavočervené cherry paradajky zo Slovenska sú však iné.
Zápal sliznice žalúdka, odborne nazývaný gastritída, sa prejavuje silnými bolesťami v bruchu, pocitmi nevoľnosti a nutkaním na zvracanie. Poradíme vám.
Spoznajte v paprike, paradajke, cukete či uhorke vašich spolubojovníkov v ceste za štíhlejším telom.
Viac vitamínov, minerálnych látok a antioxidantov zo stravy? Nič nereálne. Vďaka vhodnému „spárovaniu“ potravín vykúzlime jedlá plné zdraviu prospešných látok.
Sezóna chutných paradajok je plnom prúde. Pripravte si z nich šalát - pridajte nektarinky a citrónovú trávu, ponúkame recept.
Každý pestovateľ vie, že paradajka potrebuje oporu. Neplatí to však, ak ju zasadíte naopak. To znamená, že rastie zhora nadol.
Ľahká večera je na svete raz-dva! Pripravte si bulgur, bazalku a sušené rajčiny!