Tento rok v septembri uplynulo 20 rokov od chvíle, keď vtedy 20-ročný český cukrár Stanislav Piják dorazil prvýkrát do Bruselu.
Sviatky nemusia byť vždy len obdobím pokoja a pohody. Ste doma a zrazu oheň na streche vzbĺkne aj z banality. Vyhnite sa tomu, aby ste počas najkrajších sviatkov mali dni plné zlosti.
V nedeľu večer Slovensko dopieklo a spoznalo v poradí tretieho majstra pekára. Chutný titul si v čisto ženskom finále šou Pečie celé Slovensko vybojovala 25-ročná Timi Strnálová z Levoče. Len čo získala jeden titul, musela bojovať o ďalší.
Regionálna veterinárna a potravinová správa odhalila potravinu nevhodnú na konzumáciu. Určite ju nepoužívajte.
Modrý základ a na ňom dva šedé diely pripomínajúce dosku na skok do vody.
Nemali ste dosť sladkého počas uplynulých veľkonočných sviatkov? A možno vám do zbierky chýba šikovný recept "poslednej" záchrany...
Veľká noc je predo dvermi, tak prinášame ďalšiu porciu receptov.
Chuť pečenej zeleniny si žiada niečo navyše, ale neviete presne, čo do nej pridať?
O pár dní je Valentína, čo je sviatok všetkých zamilovaných. Jeho odporcovia síce tvrdia, že je to najmä sviatok obchodníkov, no či Valentína oslavovať, je každého osobná vec.
Ak hľadáte rýchle a jednoduché silvestrovské koláče pre deti, odporúčame minimafiny.
JAKUB PROKEŠ: Vianoce sú časom na zastavenie sa, na oddych, rozjímanie, rodinu, najbližších.
Pečením žila ešte pred pár dňami veľká časť Slovenska prostredníctvom televíznych obrazoviek. A aktuálne dni ho zase prinášajú do mnohých slovenských domácností...
Ak potrebujeme z nejakého dôvodu nahradiť v koláčoch maslo, dá sa to, ale len tuk za tuk.
Papier na pečenie je skvelým pomocníkom, či už pri pečení koláčov, zeleniny, pizze... Čohokoľvek.
Babička Anička sa blíži k deväťdesiatke, ale pečie ako za mladých čias.
Prvého júna už tradične majú svoj deň. Niet azda lepšej príležitosti, ako ho našim ratolestiam spríjemniť, než to vyskúšať so sladkými pochúťkami.
K Veľkej noci patria neodmysliteľne koláčiky, sladké, ale aj slané. Keďže na Veľký piatok vrcholí pôst, o to lepšie po ňom chutia. Fantázii sa pritom medze nekladú.
Veľkonočné sviatky patria, čo sa týka kulinárstva, medzi tie, keď sa najviac vypeká a vyvára. Existujú typické veľkonočné jedlá a tradície, ale čo sa koláčov týka, to také striktné nie je.
Vianočné pečenie je na Slovensku desaťročia najmä o medovníkoch, vanilkových rožkoch, vôni vanilky, škorice, klinčekov. Ale občas máme chuť ho ,osviežiť‘ aj niečím iným, netradičnejším.
Vianoce sú sviatkami hojnosti. Bolo a je to tak aj u nás, ale sever Slovenska bol vždy chudobný.