Každoročne napečie Ľudmila Roková z Bánoviec nad Ondavou v Michalovskom okrese stovky oblátok. Z kila múky dokáže vyrobiť 250 kusov.
Vanilkové rožky patria v mnohých rodinách k tradičným vianočným cukrovinkám. Vyskúšajte ich diétnejšiu podobu, nie je to nič náročné.
Pečenie je hra a o vianočnom to platí zvlášť. Jej pravidlá nám zanechali naše šikovné staré mamy a ja k tomu rada pridávam fantáziu a vášeň.
Kate Beckinsale, Jessica Biel aj Emma Stone - všetky sú štíhle ako prútik a predsa majú spoločnú zábavku - pečenie koláčov!
Piecť nízkosacharidovo? Dá sa to vôbec? Samozrejme, treba len vedieť, ako.
Drobné okrúhle koláčiky patria k parížskemu koloritu. Sú lákadlom, kvôli ktorému Angličania jazdia vlakom na otočku do Paríža.
Niet krajšieho koníčka ako pečenie. S radosťou z tvorenia a vymýšľania, zo samotného pečenia a napokon z chvály, keď moje koláče a zákusky chutia...
Aj po sviatkoch prídu vhod rady, ako predísť sklamaniam pri príprave dezertov.
S príchodom veľkonočných sviatkov aj tie najzarytejšie odporkyne pečenia mastia plechy a pečú aspoň jeden dezert. Či už pre šibačov, alebo rodinnú návštevu.
Niet veľkonočného stola, na ktorom by chýbalo niečo sladké – zákusky, torty a tortičky, koláče a koláčiky alebo aspoň drobné pečivo či ovocné poháre.
Ešte ste neskúsili piecť s ovsenými vločkami? Máme recept, ktorým môžete začať.
Pečenie patrí stále v mnohých slovenských domácnostiach medzi tradičné aktivity. Okrem žien už čoraz častejšie pečú aj muži.
Linecké cesto je jednou z tradičných vianočných surovín, má síce svoj pôvod v Rakúsku, ale sladké pečivo plnené marmeládou je aj symbolom slovenských Vianoc.
Nemáte so sviatočným pečením skúsenosti? Tak začnite niečím jednoduchším.
Na začiatku bolo pečenie so starou mamou. Jej recepty pretrvali v rodine moderátorky Kataríny Brychtovej desaťročia.
Citrónovo-mandľové keksíky na sviatočnom stole potešia. Vyskúšajte ich podľa receptu.
Vajíčka sú síce zdravé, ale nie každý z nás ich toleruje dobre. Pri pečení sú však kľúčové. Alebo nie?
Denník Pravda pripravuje seriál Úspešní Slováci. Dnešný príbeh je o cukrárke, ktorej hrozilo ochrnutie, no nevzdala sa a stala sa profesionálnou medovnikárkou.
Čo je kvások? Kvások vzniká iba z múky a vody. Nič iné sa do neho nepridáva. Žiadne prídavné látky, farbivá, či konzervanty.
Veľká noc je sviatkom sladkej kuchyne. Môžeme sa do vôle hrať s farbami, motívmi aj chuťami.