Na žiadnom veľkonočnom stole nechýba niečo sladké – zákusky, torty a tortičky, koláče a koláčiky alebo aspoň drobné pečivo či ovocné poháre.
Nie je známa len ako moderátorka. Katarína Brychtová miluje pečenie a nevyhne sa mu ani pred blížiacou sa Veľkou nocou.
Upečte si pôvodne lacné francúzske jedlo, ktoré sa dnes podáva v luxusných reštauráciách vo svojej kuchyni podľa našich receptov.
Morčacie mäso bude po tepelnej úprave šťavnaté a chrumkavé, ak dodržíme niekoľko pravidiel. Morku môžeme variť, vyprážať, dusiť i piecť.
Viete, koľko cukru sa nachádza v bežných sladkých receptoch? Skúste to zmeniť.
Paštrnák dosť často ľudia zamieňajú za petržlen. Ale rozdiely sú najmä v chuti, paštrnák je sladší a pripomína skôr mrkvu; navyše rastie dobre aj vo vyšších polohách.
Každoročne napečie Ľudmila Roková z Bánoviec nad Ondavou v Michalovskom okrese stovky oblátok. Z kila múky dokáže vyrobiť 250 kusov.
Vanilkové rožky patria v mnohých rodinách k tradičným vianočným cukrovinkám. Vyskúšajte ich diétnejšiu podobu, nie je to nič náročné.
Pečenie je hra a o vianočnom to platí zvlášť. Jej pravidlá nám zanechali naše šikovné staré mamy a ja k tomu rada pridávam fantáziu a vášeň.
Kate Beckinsale, Jessica Biel aj Emma Stone - všetky sú štíhle ako prútik a predsa majú spoločnú zábavku - pečenie koláčov!
Piecť nízkosacharidovo? Dá sa to vôbec? Samozrejme, treba len vedieť, ako.
Drobné okrúhle koláčiky patria k parížskemu koloritu. Sú lákadlom, kvôli ktorému Angličania jazdia vlakom na otočku do Paríža.
Niet krajšieho koníčka ako pečenie. S radosťou z tvorenia a vymýšľania, zo samotného pečenia a napokon z chvály, keď moje koláče a zákusky chutia...
Aj po sviatkoch prídu vhod rady, ako predísť sklamaniam pri príprave dezertov.
S príchodom veľkonočných sviatkov aj tie najzarytejšie odporkyne pečenia mastia plechy a pečú aspoň jeden dezert. Či už pre šibačov, alebo rodinnú návštevu.
Niet veľkonočného stola, na ktorom by chýbalo niečo sladké – zákusky, torty a tortičky, koláče a koláčiky alebo aspoň drobné pečivo či ovocné poháre.
Ešte ste neskúsili piecť s ovsenými vločkami? Máme recept, ktorým môžete začať.
Pečenie patrí stále v mnohých slovenských domácnostiach medzi tradičné aktivity. Okrem žien už čoraz častejšie pečú aj muži.
Linecké cesto je jednou z tradičných vianočných surovín, má síce svoj pôvod v Rakúsku, ale sladké pečivo plnené marmeládou je aj symbolom slovenských Vianoc.
Nemáte so sviatočným pečením skúsenosti? Tak začnite niečím jednoduchším.