Ľudia na Slovensku menia svoje stravovacie návyky. Prejavuje sa to aj v zníženej spotrebe chleba. Za posledných 20 rokov klesla takmer o jednu štvrtinu.
Určiť, ktorá diéta je tá pravá si netrúfali ani tí najfundovanejší odborníci. Najnovšia štúdia v odbornom magazíne však vraví jasne.
JÁN PROFANT: Akékoľvek formy plánovania vývoja hospodárstva, na ktoré sme si zvykli za socializmu, sme po roku 1989 zmenili na trhovú ekonomiku.
Slovenský zväz pekárov, cukrárov a cestovinárov nevidí priestor na znižovanie cien chleba a pečiva.
Veľké obchodné reťazce pritvrdzujú v boji o zákazníkov. Po nedávnom zlacnení 40-gramových rožkov z piatich centov na štyri sa môže stať, že ľudia v akcii kúpia rožok aj za dva centy.
Hra na slepú babu pri predaji čerstvých a iba sa za ne vydávajúcich pekárskych výrobkov sa skončila. Ľudia by už mali najmä v prípade jemného pečiva podstatne viac vedieť o tom, čo jedia.
Lenka Katerinková zo Seleštian v okrese Veľký Krtíš je cukrárkou každou žilkou. Denne podlieha zhonu s vôňou čerstvo napečených koláčov a zákuskov.
To, aký má vzťah chlieb k redukčnej výžive, objasnil odborník na výživu a gastroenterológ, MUDr. Peter Minárik.
Lepšia úroda otvorila otázku možného poklesu cien pekárenských výrobkov. Priestor na zlacňovanie, ale pekári nevyužijú.
Ísť na obed alebo na večeru do francúzskej reštaurácie patrilo k dobrému zvyku medzi zámožnejšími vrstvami.
Ak sa u vás objaví hnačka, musíte na tento problém upozorniť lekára, ktorý stanoví príčinu a rozhodne o ďalšom postupe liečby a diétnych opatreniach.
Členovia Slovenského zväzu pekárov, cukrárov a cestovinárov upozorňujú na to, že nemajú možnosť znižovať ceny pekárenských a cukrárenských výrobkov.