Jahňacina patrí na veľkonočný stôl. Ponúkame niekoľko receptov pre inšpiráciu.
Postup, ktorý zvládne aj začiatočník. Jednoduchá a rýchla príprava, málo riadu, nízka cena, využitie kvalitných, no na pohľad nie tých najkrajších zvyškov.
Guláše a perkelty patria k našim tradičným jedlám. Nové prílohy ich však môžu povzniesť do zážitkovej gastronómie.
Guláše a perkelty patria aj do našej slovenskej kuchyne. Ponúkame zopár rád, aby boli čo najchutnejšie.
Návody na prípravu perkeltu majú mnoho podôb, podobne ako v ich kolíske - v Maďarsku sa pripravuje na mnoho spôsobov.
Základ kohútieho perkeltu tvorí zelenina. V Imeli doň pridávajú to, čo si sami pestujú. Ak by sa niekto pozrel na obec a jej okolie zhora, videl by množstvo bielych ostrovčekov.
Maďarský pikantný jedálny lístok, žitnoostrovská kuchyňa i slovenské chute sa odzrkadľujú v pokrmoch, ktoré pripravujú v obci Imeľ a jej okolí.
Guláš má mnoho podôb. Môžeme pomiešať rôzne ingrediencie a dobrota je na svete.