Ak každý rok petržlen aspoň raz podsievate a aj tak nie ste s úrodou spokojní, skúste ho.
Ušetríte si námahu aj skladovací priestor a niektoré druhy po premrznutí chutia lepšie.
Ak raz skúsite neskorú sejbu koreňovej zeleniny, stane sa každoročnou samozrejmosťou.
Dopestovať paštrnák je oveľa jednoduchšie, než sa trápiť s petržlenom a využitie rovnaké.
Leto a kúpanie spolu prinášajú potenciálne riziká, pred ktorými vás ochráni napríklad aj zelenina.
V kuchyni ho má každý, polievke dodáva tú správnu chuť i vôňu a ešte je aj super zdravý!
Nenáročná jednoročná bylina pripomína vzhľadom aj chuťou petržlen alebo mrkvu. Zlepšuje jedlá aj naše zdravie.
Len čo je vzduch dosť teplý na to, aby zohrial pôdu, založte záhon s rastlinami, ktorými môžete dochucovať šaláty aj varené jedlá.
Dá sa konzumovať na mnoho spôsobov, dôležitý je správny zber a uskladnenie tejto zdravej zeleniny.
Kozmetický problém, ktorý pridáva zopár rokov navyše. Pokiaľ okolie vašich očí pokrývajú čierne fľaky, neveští to nič dobré. Najčastejšie nejde o vážny zdravotný problém.
Dlhšie dni, viac slnečných lúčov a prebúdzajúca sa príroda. Jar má svoje nezameniteľné čaro, no napriek tomu sa mnohí z nás po zime cítia unavení a vyčerpaní.
Každá kuchárka dobre vie, ako vie petržlenová vňať famózne okoreniť každé jedlo. Hodí sa na zemiaky, do hlavných jedál aj polievok.
Obyčajné jablko sa za afrodiziakum zvyčajne nepovažuje. Vedecký výskum však poukazuje na vzťah medzi pravidelnou konzumáciou jabĺk a sexuálnou túžbou u žien.
Paštrnák je akýmsi štvrtým mušketierom k trojici mrkva - zeler - petržlen, a v mnohom ich aj predstihne. Jeho biely koreň sa oplatí zaradiť do jedálneho lístka.
Petržlen obsahuje veľa minerálnych látok a vitamínov, betakarotén a kyselinu listovú, fytochemikálie, éterické oleje a antioxidanty.
Vážia sa na gramy, a predsa dajú jedlu celkom inú chuť, vôňu, vzhľad, ba aj látky pre zdravie.
Jar je ideálnym obdobím na pestovanie rôznych bylín. Do čajov, polievok, drinkov či omáčok. Pri nadmernej konzumácii môžu mať vedľajšie účinky.
Na Silvestra vítame nový rok a očakávame, že bude lepší ako ten predošlý. Ale pozor: Týchto päť potravín môže spôsobiť pravý opak a priniesť do domu smolu.
Ešte stále máte na balkóne čerstvé bylinky? Recept na lahodnú večeru vás poteší, pripravte si bazalku a petržlen.
Vychyteným ovocím posledných rokov je avokádo. Táto vďačná exotická surovina nachádza svoje uplatnenie aj v slovenskej kuchyni, najmä keď čakáme hostí a sme v časovej tiesni.