Aj vy ju milujete a spája sa vám so spomienkami na leto a detstvo? Sladká kukurica je sezónnou pochúťkou, ale tiež zdravou potravinou.
Máte doma tento produkt? Okamžite ho vyhoďte, nespĺňa požiadavky, obchod vám vráti peniaze.
Čokoláda za svoju výnimočnú chuť vďačí tomu, ako sa na ľudskom jazyku rozpúšťa a obaľuje ho tukom. Podľa vedeckej štúdie by to mohlo pomôcť pri výrobe zdravších nízkotučných výrobkov.
V zozname dezertov slovenskej kuchyne sa nachádza niekoľko osvedčených pochúťok. Trochu nám v nej chýba experimentovanie.
Časy sa menia a menia sa aj potraviny, kedysi absolútne nepredstaviteľné je dnes realitou.
Nech si hovorí kto chce, čo chce, oslavovanie lásky a náklonnosti medzi partnermi určite nemá nič spoločné s komerciou.
Je krátko po desiatej a prví zákazníci sa už ponáhľajú, aby si vybrali svoju obľúbenú príchuť točenej zmrzliny.
S príchodom mája sa čoraz častejšie hovorí o májovej bryndzi. Obľúbená slovenská pochúťka je údajne práve v tomto mesiaci najlepšia.
Kto by nemal rád leto? Ako kuchár profesionál sa však vždy viac teším na jeseň, tvrdí šéfkuchár Jozef Riska, šéfkuchár Savoy Restaurant.
K letu neodmysliteľne patrí zmrzlina - studená maškrta do rozpálených ulíc, či na horúce pláže.
V zime je obľúbenou vitamínovú bombou cviklový šalát s kapustou, chrenom a jablkami. Okrem buľvy možno konzumovať ako šalát aj listy cvikly.
Tradíciou tuzemského slávnostného občerstvenia sú odnepamäti obložené chlebíčky.
Aby bola čokoláda vždy dobrá, musíme ju správne požívať.
"Sladkí" labužníci nedajú na čokoládu dopustiť, a robia dobre.
Už ste ju toto leto ochutnali? Kukurica. Jedna z najobľúbenejších pochúťok prázdnin.
Vianočné sviatky sú už za nami, ale ešte nás čakajú oslavy Silvestra a príchodu nového roka.
Poradíme vám, ako budú vaše dezerty lákavé vzhľadom a neodolateľné chuťou.