Hrach obsahuje množstvo rastlinných bielkovín aj vitamínov.
Čerstvý hrášok nie je len sladkou pochúťkou jarnej a letnej sezóny, ale aj skutočným pokladom pre krásu aj zdravie. Malý zelený zázrak je nabitý živinami, ktoré podporujú telo zvnútra aj zvonka.
Amal Clooney (45) na seba počas vystúpení na červených kobercoch vždy strhne pozornosť.
Čo poviete, vyskúšate hit internetu, jarnú kapustovú polievku?
Žiadna záverečná pre vianočnú a novoročnú maškrtu. Polievku, ktorej základ tvorí kvasená kapusta a hríby si máme dopriať častejšie než len počas sviatočných dní.
Keby existovala sieň slávy slovenských potravín, nepochybne by v nej jedno z čestných miest patrilo celkom iste Darine Matyášovej.
Po suchom lete sa priaznivci hubárčenia a húb konečne dočkali. Rastú, je to čarovné slovíčko, na ktoré týždne čakali. Huby sú vítaným spestrením jesenného jedálneho lístka.
Jedna slovenská potravinárska fabrika zachraňovala v núdzovom režime starý kontinent.
Domáce bylinkové maslo vie dodať šmrnc akémukoľvek pečenému či grilovanému mäsu a je jedno, či je to poriadny kus hovädzieho steaku, alebo diétna ryba.
Aprílové počasie je ešte chladné a tak príde teplá polievka po príchode z vonku domov vhod.
Venezuelský výskumný ústav pre poľnohospodárstvo a potravinárstvo vytvoril instantnú "anticovidovú" polievku.
Na jar sa všetko prebúdza, rozkvitá, hýri farbami a záhrada začne prinášať úrodu. Medzi prvé vitamínové bomby patrí hrášok, jahody či čerešne.
Sezóna medvedieho cesnaku je v plnom prúde. Podľa legendy je medvedí cesnak prvou rastlinou, ktorú medveď zožerie po prebudení zo zimného spánku, aby detoxikoval svoje telo.
Mrkva, fenikel a voňavé korenie - vykúzlite polievku podľa nového receptu.
Jar už tradične patrí v kuchyni aj čerstvej špargli. Lahodná zelenina je plná vzácnych živín.
Ak milujete exotické chute na tanieri a pritom nechcete stáť za sporákom pridlho, siahnite po červenej šošovici.
Polievky konzumujeme po celý rok a často sú dokonalým balzamom pre náš žalúdok.
Ak sa po sviatkoch veziete na vlne zdravej stravy a chudnutia, tento recept je pre vás ako stvorený.
Zvyčajne ho konzumujeme práve v čase jesene a jari, keď naše telo čelí zvýšenému náporu vírusov.
S prichádzajúcimi chladnejšími dňami a sychravými počasím sa u ľudí zvyšuje riziko prechladnutia, angíny či chrípky. Ako prevencia môže poslúžiť vývar.