Sezóna medvedieho cesnaku je v plnom prúde. Podľa legendy je medvedí cesnak prvou rastlinou, ktorú medveď zožerie po prebudení zo zimného spánku, aby detoxikoval svoje telo.
Mrkva, fenikel a voňavé korenie - vykúzlite polievku podľa nového receptu.
Jar už tradične patrí v kuchyni aj čerstvej špargli. Lahodná zelenina je plná vzácnych živín.
Ak milujete exotické chute na tanieri a pritom nechcete stáť za sporákom pridlho, siahnite po červenej šošovici.
Polievky konzumujeme po celý rok a často sú dokonalým balzamom pre náš žalúdok.
Ak sa po sviatkoch veziete na vlne zdravej stravy a chudnutia, tento recept je pre vás ako stvorený.
Zvyčajne ho konzumujeme práve v čase jesene a jari, keď naše telo čelí zvýšenému náporu vírusov.
S prichádzajúcimi chladnejšími dňami a sychravými počasím sa u ľudí zvyšuje riziko prechladnutia, angíny či chrípky. Ako prevencia môže poslúžiť vývar.
Naozaj jednoduché! Vďaka čomu získa vaša polievka lahodnejšiu chuť?
Ešte stále zúri sezóna tekvice. Ak milujete chuť tekvice Hokkaido, ponúkame zaujímavý recept s kokosovým mliekom.
Jednoduchá, lahodná a hotová za pár minút. Navyše, bez varenia. Ak ste ešte nevyskúšali letnú uhorkovú polievku, máte možnosť. Prinášame naozaj skvelý a rýchly recept.
Bryndzové halušky nás ako kulinárska ikona preslávili aj za hranicami. Začína sa nimi ochutnávanie slovenských jedál... ale často aj končí.
Ponúkame vám niekoľko rýchlych, chutných a zdravých receptov na jarné polievky.
Keď sa človek cíti po zimnom období unavený a bez energie, oplatí sa skúsiť načerpať silu aj z medvedieho cesnaku, jedného z najvýznamnejších životobudičov.
Považujete šupky z cibule za odpad? Vyhodiť ich je najjednoduchšie, ale je to chyba. Pozrite sa, aké využitie môžu mať.
Popri práci musíte predsa aj čosi jesť. Ak pracujete, času na dlhé státie za sporákom zrejme nemáte. Ak vás ochromí hlad, hustú šampiňónovú polievku pripravíte za pol hodinky.
Zázvor človeka zaručene preberie, treba si ho dopriať. Má výrazné liečebné a aj zahrievacie schopnosti. Stačí ho zaliať horúcou vodou alebo si ho dopriať surový.
Kedysi stačilo vysloviť spojenie obedové menu a človek cítil niečo slávnostné. Dnes je menu obyčajné slovo, ale prišli iné podoby slávnostnej hostiny, napríklad raut.
Paštrnák je akýmsi štvrtým mušketierom k trojici mrkva - zeler - petržlen, a v mnohom ich aj predstihne. Jeho biely koreň sa oplatí zaradiť do jedálneho lístka.
Podľa dávnej tradície odháňa zlodejov, je zdravý a v kuchyni sa bez neho nezaobídeme.