Rýchle životné tempo nemusíte byť jedinou motiváciou na to, ako sa v kuchyni zvŕtať šikovne a rýchlo.
Aj pri takom jednoduchom jedle ako je polievka sa oplatí hrať s detailmi, vzhľadom aj so servírovaním.
Ponúkame zopár rád, aby bolo toto "obyčajné" jedlo vždy gurmánskym zážitkom.
V našich končinách nepatril ruský boršč k zvlášť obľúbeným polievkam. Niekomu nevyhovovala nezvyklá chuť varenej repy, niektorým prekážal jeho ruský pôvod.
Vyskúšajte občas aj nové chute, potešia vaše zmysly.
Chutnú polievku máte hotovú za 10 minút, obsahuje 295 kcal.
Sychravý deň si vylepšite skvelým receptom.
Krémové polievky patria medzi obľúbenú súčasť jedálnička po celom svete.
Polievka z červenej repy obsahuje len 300 kcal. Vyskúšajte náš recept.
Španielske gazpacho je takpovediac jedným z poznávacích znamení tejto slnečnej krajiny.
Rozoznávame tri druhy špargle: zelenú, bielu a fialovú. Ktorá je najjemnejšia?
Prečo si nepreniesť domov trocha exotiky? Hoci iba na tanieri.
Nehladujte, ale voľte správne potraviny.
V letných mesiacoch zvykneme obmedziť v jedálničku polievky.
Zahrajte sa špenátom, hráškom a kokosovým mliekom.
Peter Planieta rád cituje čínske príslovie, že otec choroby je vždy neistý, jej matkou je však rozhodne strava. Energiu dodávajúce silné vývary varí tri až päť dní. Sú to doslova päťdňové polievky pre dušu.
Polievky nie sú len štartovacím jedlom obedového menu - skrývajú v sebe oveľa viac.
Blíži sa chrípková sezóna. Ľudia smrkajú, kašlú, upadajú do letargie. A mizne ich chuť k jedlu. Niektoré druhy potravín môžu zmierniť príznaky prechladnutia.
Aké triky platia pri príprave a varení polievok?