Je to jedno z jedál, ktoré sa v letnom období objavuje na stoloch v slovenských domácnostiach naozaj často. Tekvicový prívarok je dobrota, ktorá však nemusí mať len tradičné poňatie.
Aj v byte bez záhradky môžete mať hojný prísun zeleniny z vlastnej produkcie. Ak máte dostatočne slnečný balkón, doplňte obligátne rajčiny už budúci rok cukinou.
Pod jedným názvom tekvica sa skrývajú desiatky odrôd, farieb a chutí z rôznych kútov sveta. Inšpirujú nás k tvorbe stále nových jedál – od chuťoviek až po dezerty.
Cuketa je všestranná letná zelenina so širokým využitím v kuchyni. Pripravíte z nej chutný prívarok, koláč, šalát či prílohu k mäsu.
Naše babičky tradične využívali najmä tekvicu obyčajnú, ktorá často v ich záhradách vyrástla do nebývalých rozmerov.
Aj bezmäsité jedlá môžu byť kráľmi na tanieri.