Takýchto žien nepochybne nie je veľa. Ale za pokus to stojí. Čo je cieľom?
Ako alergia súvisí s mikrobiómom a prečo sa treba sústrediť na fermentované potraviny.
Ako nezabiť probiotiká a céčko pri varení kapustnice. Aký užitočný vitamín čistiaci cievy sa v nej ešte nachádza?
15. ročník najväčšej konferencie o probiotikách a črevnom mikrobióme sa práve koná v Bratislave.
Pokiaľ únavné cvičenie a diéta neprinášajú vytúženú postavu, niekde je problém. Odborníci presviedčajú, že chudnutie bez zdravého tráviaceho systému nemá zmysel.
Zvlášť v zime čelí obranyschopnosť organizmu tlaku chorôb. O imunitu sa treba starať. Ako na to hovorí pre Pravdu farmaceutka Mgr. Adriána Fechová.
V "akútnej situácii“ naše telo dokáže prudko zvýšiť priepustnosť čriev. Nie vždy je to však pre telo dobré.
Dr. Alojz Bomba, jeho syn Norbert a Martin Harant spojili svoje sily a vytvorili spoločnosť, ktorá prinesie najmodernejšie riešenia na poli črevného mikrobiómu.
Hľadáte nápoj na podporu imunity, krásy, energie a dlhovekosti? Nemusíte piť žiadne exotické riasy, ani drahé elixíry. Odpoveďou je starý dobrý kefír.
Kvalitná kyslá kapusta je ideálnou voľbou, ako si posilniť imunitu. Navyše je to tradičná slovenská potravina s vitamínom C a probiotikami.
Slovenský mikrobiálny fenomén, unikátny patent prírody, prírodná konzerva, ktorá zachováva všetky pôvodné zložky ovčieho mlieka. Na čo si dávať pri jej kúpe pozor?
Bohaté a rôznorodé zloženie bylín slovenských pasienkov má priaznivý a dokázateľný vplyv na cenné zloženie ovčieho mlieka, z ktorého sa vyrába kvalitná bryndza. Nie je len chutná, ale aj zdraviu prospešná.
Probiotiká môžu pomôcť v prípadoch respiračných infekcií u detí predškolského veku. Potvrdzuje to štúdia britsko-slovenského vedeckého tímu.
Kto konzumuje potraviny zdravé pre črevo, necháva tiež roztápať prebytočné kilogramy.
S týmito dvanástimi tipmi docielite stále svieži dych, ktorý má, mimochodom, veľa do činenia so stravou...
Kyslá kapusta predstavuje pre ľudský organizmus vynikajúci zdroj vitamínov, ktoré sú obzvlášť potrebné práve počas zimných mesiacov.
Môj deväťročný syn Maxim dostal bližšie nešpecifikovanú črevnú virózu. Postupne slabol a v horúčavách nechýbalo veľa, aby neskončil na infúziách.
Počuli ste už o májovej bryndzi? Viete ju rozoznať od klasickej? Zaujímavosti prezradil odborník Ing. Bohuš Kaliarik z jednej zo slovenských bryndziarní.
V roku 2002 publikoval tím vedcov zo švédskej Lund Univerzity zaujímavú štúdiu. Zaujímalo ich, prečo majú niektoré ženy opakovane ťažkosti s vaginálnou mikroflórou.
Tak, ako existujú známe probiotiká v kapsuliach či v čapíkoch, do nosa ich najnovšie možno dostať prostredníctvom spreja.