Americká spoločnosť Miso Robotics vyvinula pre prevádzky rýchleho občerstvenia nový robot. Volá sa Flippy 2 a zvládne pripravovať viacero jedál s rôznymi receptami súčasne.
Pomer Slovákov k jahňaciemu najviac formuje cena.
Čas na párty teraz práve nie je, ale aj v užšom rodinnom kruhu si treba prelom rokov spríjemniť chutným jedlom.
Prinášame recepty, ktoré môžete vyskúšať na Vianoce, medzi sviatkami či na Silvestra. Inšpirujte sa a pochutnajte si!
Prinášame recepty na raňajky, obedy, večere, šaláty a dezerty, ktoré nezaťažia vaše srdce. Inšpirujte sa a neváhajte vyskúšať nové jedlá.
Prinášame niekoľko jednoduchých tipov, ktorými si môžete spestriť jedálny lístok a zároveň pomôcť vašej pečeni.
Konečne sa oteplilo a nastal čas, kedy si môžeme aj vonku jedlo naozaj vychutnať. Napríklad s pohárom dobre vychladeného piva. To má v kuchyni všestranné využitie, hodí sa k mnohým jedlám.
Jahody dnes síce dostať v supermarketoch takmer celý rok, ale tie prvé, z vlastnej záhrady, majú každý rok nezameniteľnú chuť. Rovnako ako prvé čerešne a višne.
Prinášame niekoľko receptov určených najmä pre ľudí s bezlepkovou diétou. Vyskúšali ste už cícerovú polievku, tekvicové ravioly či jahodové mafiny?
Detské oslavy a párty sa momentálne veľmi nekonajú, ale ich čas určite znova príde. Preto sme na Medzinárodný deň detí vybrali niekoľko receptov a tipov pre malých maškrtníkov.
Bryndza patrí medzi tradičné slovenské syrárske výrobky a traduje sa, že v máji je najlepšia. Patrí medzi potraviny, ktoré buď máte, alebo nemáte radi.
Vyzerá ako veľký lopúch, ale nie je. Na jednom mieste bez presádzania rastie 15 až 20 rokov.
Špargľa je často považovaná za kráľovnú zeleniny. Určite je jedinečná v tom, že to nie je surovina, ktorá je čerstvá dostupná počas celého roka, ako väčšina druhov zeleniny.
Na jar sa všetko prebúdza, rozkvitá, hýri farbami a záhrada začne prinášať úrodu. Medzi prvé vitamínové bomby patrí hrášok, jahody či čerešne.
Čokoláda. Je asi naozaj len málo ľudí, ktorí jej čaru aspoň občas nepodľahnú. Aj tí, ktorí nemajú vrúcny vzťah k sladkostiam.
Apríl je v našich lesoch jedinečný – na mnohých miestach rozvoniava práve a len v tomto období medvedí cesnak. Jeho využitie v gastronómii je široké, zďaleka sa nekončí len populárnym pestom.
Vyskúšajte jednoduché recepty na polievky, kuracie soté, šaláty či obzerance.
Inšpirujte sa zdravými a chutnými jedlami, ktoré môžete pripraviť pre seba aj svoju rodinu. pomôžu vám aj s chudnutím, nie je potrebná žiadna drastická diéta.
Sezóna medvedieho cesnaku je v plnom prúde. Podľa legendy je medvedí cesnak prvou rastlinou, ktorú medveď zožerie po prebudení zo zimného spánku, aby detoxikoval svoje telo.
Význam výživy pre zdravie je známy odnepamäti. V 5. storočí pred naším letopočtom Hippokrates vyhlásil: „Tvoja strava nech je tvojím liekom.“