Rast platov v tomto segmente najviac ovplyvnila pandémia a odchod zamestnancov počas nej pre nejasnú budúcnosť.
V prevádzke bola osem rokov.
Reštaurácie v New Yorku v piatok otvorili znovu svoje vnútorné priestory, avšak s podmienkou, že môžu byť zaplnené len na 35 percent kapacity.
V SAE žije 9 miliónov ľudí; len milión sú miestni. Ekonomika v emirátoch stojí na juhoázijských robotníkoch, taxikároch, upratovačkách, kuchároch, úradníkoch.
O aktuálnej situácii v gastro sektore sa denník Pravda rozprával s Larisou Panteličovou, majiteľkou bratislavskej reštaurácie Caffe Restaurant 66 v centre hlavného mesta.
Iniciatíva Zachráňme gastro! vyzýva poradné konzílium premiéra Igora Matoviča, aby znova radikálne nezasahovalo do existujúceho, už aj tak veľmi okliešteného gastropodnikania.
Segment HoReCa (hotely, reštaurácie, kaviarne), služby a transport pocítia koronakrízu najviac. Prebytok voľných, menej kvalifikovaných síl ešte vzrastie.
Aké je to mať reštauráciu v čase pandémie? Čoraz ťažšie.
Opozičný poslanec Richard Raši (Hlas-SD) v diskusnej relácii televízie Markíza Na telo skonštatoval, že žiaden iný štát nepristúpil k plošnému testovaniu obyvateľstva antigénovými testami.
Prísne opatrenia nútia aj prevádzkovateľov reštaurácií, aby rozmýšľali nad tým, ako zákazníkov obslúžiť čo najlepšie.
Podobne ako na Slovensku, aj v Maďarsku sú opatrenia proti šíreniu koronavírusu striktné a práve preto mnohé reštaurácie bojujú o prežitie.
Zástupcovia českého segmentu reštaurácií rokovali s tamojším ministerstvom obchodu a priemyslu o dotáciách na záchranu ich biznisu.
O nových pandemických obmedzeniach prevádzok sa denník Pravda rozprával so spolumajiteľom bratislavského baru Vydrica Martinom Humplíkom.
Už niekoľko dní si užíva skutočnú pohodu a luxus na vlastnej jachte. Futbalista Cristiano Ronaldo však nepúta pozornosť len honosným životným štýlom.
Majiteľ newyorskej reštaurácie 75 Main spálil stôl, pri ktorom sedávali finančník Jeffrey Epstein a bývalý filmový producent Harvey Weinstein.
Chcú otvoriť reštauráciu, do ktorej investovali, no majú smolu. Čakať na povolenie niekoľko mesiacov je pre podnikateľov nákladné
Nie ste si istá, či išlo z jeho strany o flirt alebo len o priateľské gestá?
Vedci z Mendelovej univerzity v Brne a Výskumného ústavu pivovarského a sladovníckeho vymysleli prístroj, ktorý umožňuje objektívne zmerať kvalitu piva priamo v teréne.
Podnik argumentuje tým, že ženy si rady "užívajú romantický večer" a nerobia si starosti o to, čo ktorá položka stojí.
Mäso zo slovenských fariem má do jedální a reštaurácií k spotrebiteľovi najbližšie. Slovenská kuracina, bravčovina či hovädzina ale nie sú lídrom jedálnych lístkov.