Ružičkový kel, často podceňovaná zelenina, je skutočným pokladom pre zdravie. Aj keď nie každému zachutí na prvý pokus, jeho prínosy pre telo stoja za to, aby ste mu dali druhú šancu.
Malé, aromatické hlavičky ružičkového kelu si získavajú srdcia milovníkov sezónnej kuchyne.
Postačí zjesť jej denne pol šálky.
Počas tohto ročného obdobia sú v plnej sile a váš organizmus z nich dokáže mnoho vyťažiť. Zdravé, výživné a navyše sa z nich dá vykúzliť kompletné menu. Tak smelo do chutnej jesene.
Dozrieva neskoro a na úrodu si počkáte, ale trpezlivosť sa určite vyplatí. Táto zelenina je totiž plná prospešných látok.
Ak hľadáte rýchly a bezmäsitý tip na večeru, vyskúšajte lahodnú omeletu s ružičkovým kelom a syrom brie.
Ružičkový kel sa vyznačuje množstvom vitamínu C a na našom tanieri by mal mať svoje miesto. Ako ho pripraviť?
Je lepší a ušľachtilejší ako „obyčajný“ kel. Toto hodnotenie prischlo typicky zimnej zelenine, ktorou je ružičkový kel.
Ak hľadáte nový recept so zdravým ružičkovým kelom, tak vám jeden ponúkame.
Ružičkový kel je úžasná zelenina, ktorá dodá nielen polievkam skvelú chuť. Tak ako ho niekto zbožňuje, tak ho mnohí nemajú radi.
Kel sa nekonzumuje v surovom stave, ale v teplej kuchyni sa môže pripravovať a upravovať rôznymi spôsobmi.
Leto praje aj menej populárnym druhom zeleniny ako je ružičkový kel.
V zimnom období sa po tejto zelenine oplatí siahnuť. Je plná vitamínov, dokonca aj bielkovín.
Ružičkový kel obsahuje veľa minerálnych látok, najmä síru, fosfor a mnoho draslíka, okrem toho obsahuje vitamín C a až 85 percent vody.
Jeseň a zima prinášajú so sebou nielen chladné počasie a skoré stmievanie. Spolu s nimi ide ruka v ruke aj pocit väčšej únavy.
Podobne ako je reďkovka červená, biela, zlatá či fialová, ani kel nemá len jeden druh.