Ak hľadáte nový recept so zdravým ružičkovým kelom, tak vám jeden ponúkame.
Ružičkový kel je úžasná zelenina, ktorá dodá nielen polievkam skvelú chuť. Tak ako ho niekto zbožňuje, tak ho mnohí nemajú radi.
Kel sa nekonzumuje v surovom stave, ale v teplej kuchyni sa môže pripravovať a upravovať rôznymi spôsobmi.
Leto praje aj menej populárnym druhom zeleniny ako je ružičkový kel.
V zimnom období sa po tejto zelenine oplatí siahnuť. Je plná vitamínov, dokonca aj bielkovín.
Ružičkový kel obsahuje veľa minerálnych látok, najmä síru, fosfor a mnoho draslíka, okrem toho obsahuje vitamín C a až 85 percent vody.
Jeseň a zima prinášajú so sebou nielen chladné počasie a skoré stmievanie. Spolu s nimi ide ruka v ruke aj pocit väčšej únavy.
Podobne ako je reďkovka červená, biela, zlatá či fialová, ani kel nemá len jeden druh.