Ružičkový kel je úžasná zelenina, ktorá dodá nielen polievkam skvelú chuť. Tak ako ho niekto zbožňuje, tak ho mnohí nemajú radi.
Kel sa nekonzumuje v surovom stave, ale v teplej kuchyni sa môže pripravovať a upravovať rôznymi spôsobmi.
Leto praje aj menej populárnym druhom zeleniny ako je ružičkový kel.
V zimnom období sa po tejto zelenine oplatí siahnuť. Je plná vitamínov, dokonca aj bielkovín.
Ružičkový kel obsahuje veľa minerálnych látok, najmä síru, fosfor a mnoho draslíka, okrem toho obsahuje vitamín C a až 85 percent vody.
Jeseň a zima prinášajú so sebou nielen chladné počasie a skoré stmievanie. Spolu s nimi ide ruka v ruke aj pocit väčšej únavy.
Podobne ako je reďkovka červená, biela, zlatá či fialová, ani kel nemá len jeden druh.