S mäsovými pokrmami v kuchyni sa objavujú aj isté riziká. Ak však budete dôslední a dbať na zásady správnej úpravy...
Rybie konzervy kupuje väčšina domácností, pričom najobľúbenejšie sú práve tie tuniakové.
Podľa novej štúdie dokážu klauny očkaté na ostatných rybách rátať pruhy.
Aké druhy mrazených morských rýb sú u nás k dispozícii? Ako si správne vybrať?
Záleží, v akej úprave ich predložíte na vianočný stôl.
Kapry nebudú môcť pri veľkých prevádzkach predávať ani tretie subjekty.
Slovenský rybársky zväz už vyčíslil škodu na približne 167-tisíc eur.
Slováci a Slovenky zjedia ročne v priemere 5,9 kg rýb na osobu, pritom odporúčaná dávka je 17 kg.
Chlpatý cicavec sa ulakomil na karasa. Ulovil ho v jazierku, ktoré pribudlo na jednom zo zrevitalizovaných sídliskových dvorov v Trnave.
V marci namerali najvyššiu povrchovú teplotu svetových oceánov za uplynulé roky.
Ani pri dôkladnej starostlivosti sa z času na čas nevyhnete generálnej sanácii záhradného jazierka.
Vedecký tím z Austrálie a Japonska a odchytil ryby v rekordnej hĺbke viac ako ôsmich kilometrov pod morskou hladinou, uviedla agentúra Reuters.
Platesám, jednému z najdôležitejších druhov rýb na rybolov v južnej časti Severného mora, sa výnimočne darí vo vodách, kde fungujú parky s veternými turbínami.
Nad rybacinou v jedálnom lístku sa neoplatí ohŕňať nosom. Pravidelná konzumácia tohto druhu chudého mäsa prináša aj pre ľudí vo vyššom veku viacero zdravotných benefitov.
Na väčšine stolov v slovenských domácnostiach sa počas nasledujúceho sviatočného víkendu bude nachádzať kapor.
Dĺžka sexu je pre uspokojenie omnoho dôležitejšia, ako tak často skloňovaná dĺžka penisu. Preto je dobré vedieť, ktoré znamenia zverokruhu patria k posteľným vytrvalcom.
Tučniaky a vydry z akvária v japonskom Hakone odmietajú konzumovať lacné ryby, ktoré im začali ich opatrovatelia servírovať kvôli úsporám.
More a oceány sa stali odpadkovým košom. Ako ovplyvňuje táto kontaminácia rýb náš jedálniček?
Po tom, čo ich spotreba začala pomaly rásť, zabrzdila ju inflácia.
Vedci zo Sydneyskej univerzity zistili, že ryby vystavené vysokým teplotám a druhu chemikálie, ktoré obsahujú plasty, rastú pomalšie.