Pre niekoho príliš sladké, pre iného neodolateľná ovocná pochúťka. Ponúkame niekoľko receptov pre využitie hrušiek v kuchyni.
Práve zúri sezóna čerstvých šalátov - máme pre vás tipy na dresingy, aby chutili ešte lepšie.
Zelenina, ovocie a svieže šaláty patria k letu. Ponúkame vám niekoľko receptov na šaláty, ktoré môžu nahradiť hlavné jedlo počas horúcich letných dní.
Špenát je v skutočnosti obľúbený, aj keď sa na prvý pohľad môže zdať opak. Má pozitívne účinky na zdravie a jednoznačne patrí do nášho jedálneho lístka.
Ťažké jedlá sa k letu naozaj nehodia! Skúste príjemné melónové osvieženie, prinášame recept.
Na na internete sa to hemží informáciami o výžive, občas je skutočne ťažké zistiť, ktoré informácie sú pravdivé. Každopádne, toto sú štyri najväčšie výživové mýty, ktorým už nemusíte veriť...
Horúce počasie ide ruka v ruke s ľahkými jedlami. Máte radi brokolicu? Šup s ňou na tanier, prinášame recept.
Chutí, je nízkokalorický, pripraviť ho možno na tisíc spôsobov... Časy, kedy bol šalát považovaný za potravu pre králikov, sa skončili.
Nemáte veľa času na vymýšľanie? Na tento recept vám toho veľa netreba, stačí uhorka, cukor a citrón.
Biele, čierne, červené, žlté, fialové, dvojfarebné - také môžu byť reďkovky.
Sú chutné, jemne pikantné a najmä plné vitamínov. Reďkovky by mali dostať na vašom tanieri viac miesta, najmä teraz, počas jari.
Na sezónu špargle sa vždy veľmi tešíme. Má príjemnú chuť, zaujímavý tvar, málo kalórií a ako tvrdil už aj Hippokrates, rôznorodé liečivé účinky.
Sezóna jarnej zeleniny je tu. Vyskúšajte naše recepty z hrášku, reďkovky či s jarnou cibuľkou.
Chudobienka obyčajná, sirota, husací kvietok, biele očko... Kvitne od prvých jarných dní až do jesenných mrazíkov, prakticky sedem mesiacov, preto sedmokráska.
Na jar kvitnúca nápadná rastlina púpavy lekárskej je preslávená najmä liečivými účinkami. Milovníci zdravého stravovania z nej pripravujú chutný jarný šalát.
Skombinujte kaleráb a jablkom, pridajte orechy aj kozí syr - čo poviete, odoláte?
Prichádzajúce teplejšie ročné obdobie si žiada aj zmenu jedálnička. Zabudnite však na osvedčené šaláty, pripravte si čosi nové a netradičné. Ponúkame recept.
Fenikel používa ľudstvo ako korenie, zeleninu aj ako liek veľmi dlho. Jeho arómu i liečivé účinky oceňovali všetky pradávne kultúrne národy.
Granátové jablko má vzhľad a vôňu, ktoré sa ničomu nepodobajú. Plod obsahuje veľké množstvo semien a aj vďaka tomu ho považujú za symbol plodnosti.
Máte chuť na cestoviny, ale tradičné recepty vás už nudia? Skúste si pripraviť chutný cestovinový šalát, nachystajte si brokolicu a čili papričku.