Na jahody sa všetci tešia. Kuchári o to viac, že nádherná farba, nežná vôňa a zaujímavý tvar ich predurčujú aj do zážitkovej gastronómie.
Predstavitelia zdravotníctva dávajú epidémiu spôsobenú baktériou E-coli (escherichia coli) do súvislosti z rímskym šalátom vypestovaným v meste Yuma v Arizone.
Pripravte si lahodný šalát s cuketou a feta syrom. Máte ho hotový za pár minút.
Ľahká večera je na svete raz-dva! Pripravte si bulgur, bazalku a sušené rajčiny!
Nebojte sa pri varení použiť červený grep a vyťažte z neho to najlepšie, čo ponúka pre zdravie.
Jar prináša na náš stôl potraviny nabité vitamínmi, minerálmi aj energiou.
Granátové jablko už istý čas patrí do kategórie superpotravín.
Šalát. Možno na Slovensku stále na druhú koľaj odsúvaný pokrm. V Hollywoode doslova povinnosť. Hviezdy prežívajú svoj život na zdravých šalátoch.
Jedlo má byť aj o chuti, príjemných pocitoch. Nie o večných výčitkých či počítaní kalórií.
Čaj s mliekom, biele pečivo s džemom alebo alkohol a káva. Ide skutočne o správnu voľbu?
Šaláty sú chutné, zdravé a najmä nie dlho pripravované letné jedlá.
Samotná príprava zálievok a dresingov do šalátov je tak trochu alchýmia. Ale niektoré základné pravidlá platia, hoci prvotná je vlastná fantázia.
Pri príprave letných šalátov sa netreba báť mliečnych zálievok, ktoré sú vytvorené z jogurtu, zo smotany či z creme fraîche...
Kedy inokedy si vychutnať šaláty na všetky spôsoby, než práve počas ich hlavnej sezóny? Jún je tu a s ním aj u nás dopestované kúsky zeleniny aj ovocia.
Ak vám dochádza energia, dodajte telu "palivo". Po čom sa oplatí siahnuť?
Šalát so surovou cuketou, paradajkami a feta syrom je skvelou voľbou na horúci letný deň. O ľahký obed máte postarané.
Trinásť ľudí ochorelo po konzumácii doma pripravovaného zemiakového šalátu s majonézou z domácich vajec na rodinnej oslave v jednej z obcí v okrese Banská Bystrica.
Šaláty s jablkami môžu byť osviežujúcim predjedlom, zdravou ľahkou večerou, dezertom alebo prílohou k mäsitým aj bezmäsitým pokrmom.
Rúra v lete ostáva väčšinou studená a nedotknutá, pretože vyhráva skôr chuť na čerstvý šalát ako na teplé jedlo.
Ocot má v našej kuchyni dlhú tradíciu a veľmi často sa používa na dochucovanie rozmanitých jedál.