Kvitne koncom leta a hoci sme na ňu už zabudli, oplatí sa znovu objaviť túto rastlinu.
Pre svoju žiarivú farbu je vhodný do záhonov aj do nádob. No zaujímavým ho nerobí len jeho krása, ale aj liečivé vlastnosti.
Môžete si z nej uvariť čaj alebo si ňou ochutiť pokrmy. No má ešte oveľa širšie využitie.
Túto listovú zeleninu môžeme pestovať už počas zimy a skorej jari. Úrodou nás obdarí expresne rýchlo.
Svojou delikátnou chuťou zaručene spestrí jedálniček a zároveň pomôže pri rôznych zdravotných ťažkostiach.
Kým sa do Európy nedostali nové plodiny ako zemiaky a fazuľa, naši predkovia mali v jedálničku veľa inej zeleniny.
Máte radi huby, ale nerobia dobre vášmu zažívaniu alebo u vás spúšťajú alergickú reakciu? Vynikajúcou prírodnou náhradou ich arómy aj chuti je tropická hubová bylinka. Dopestovať si ju môžete aj doma.
Keď sa povie šalát, tak si mnohí predstavia prílohu k jedlu. Pár listov s dresingom, v najlepšom prípade nakrájané paradajky. Šalát má však oveľa väčší potenciál.
Ukázalo sa, že šesť misiek špenátu zablokovalo pomocou chlorofylu asi 40 % karcinogénu. To je ohromujúce!
Reďkovka, jeden z prvých zeleninových poslov jari, je síce možno skromná, ale nie bezvýznamná súčasť nášho jedálnehom lístka.
Orechy vo väčšej miere konzumujeme najmä schované vo vianočných cukrovinkách. Nemali by sme však na ne zabúdať ani inokedy počas roka.