Ani rastliny, ani zvieratá. Huby sú jedinečné organizmy, sen každého kuchára vďaka svojej mäsitej textúre a schopnosti nasávať chute. Môžete ich pestovať aj v domácich podmienkach.
Majú sa huby pred použitím len jemne očistiť alebo im voda až tak veľmi nevadí?
Nemusíme cestovať na druhý koniec zemegule za chutnými, zaujímavými jedlami. Slovensko ich má dosť. Aj vďaka bohatstvu úrodnej zeme a pestrosti jej plodov.
Popri práci musíte predsa aj čosi jesť. Ak pracujete, času na dlhé státie za sporákom zrejme nemáte. Ak vás ochromí hlad, hustú šampiňónovú polievku pripravíte za pol hodinky.
Klasické silvestrovské chlebíčky s majonézovou nátierkou môžeme nahradiť zeleninovými chuťovkami napríklad s nátierkou z tvarohu.
Pripravte si hubovú polievku trocha inak - s vyšším podielom bielkovín. Ako na to? Prinášame recept.
Huby dodajú jedlu osobitú vôňu a chuť, ale v sezóne aj punc romantiky.
Slávne speváčky a ich životabudiče, ktorých sa držia.
Nedostatok vitamínu D v zimných mesiacoch je veľmi bežný. Jednoducho, chýba nám slnko, z ktorého tento vzácny vitamín získavame.