Po jednej úprave vydrží až dva roky bez straty arómy.
Viete, prečo do chladničky nepatrí med či káva?
To, že vám po kuchyni zrazu lieta moľa nie je hanba. Mohli ste si ju priniesť z obchodu.
Skontrolujte, či niektorý z týchto druhov nemáte v chladničke. Ak áno, rýchlo ho vyberte.
V chladničke skladujte potraviny podľa teplotných zón - aj to je jeden z tipov, ako prestať plytvať potravinami. Aké sú ďalšie odporúčania?
Jedným z najpopulárnejších obalov v domácnosti sú plastové nádoby. Môžete do nich zabaliť rôzne typy potravín za rôznych podmienok, výrobca garantuje účel použitia.
Viete, ako správne skladovať potraviny? Prinášame vám tipy, ako ich udržať čerstvé čo najdlhšie.
Viete, ako sa správne starať o potraviny?
Aby jedlo bolo nielen chutné, ale aj ľahko stráviteľné a nespôsobilo otravu, je potrebné dbať na správnu prípravu a tepelnú úpravu. Na to treba dbať najmä pri spracovaní mäsa, rýb, hydiny a vajec.
Spôsob, akým zaobchádzame s potravinami, ovplyvňuje ich kvalitu a má priamy vplyv na vaše zdravie. Preto by sme mali dbať na niektoré zásady už pri nákupe.
Tušili ste, že niektoré druhy ovocia a zeleniny sa "nemusia" a treba na to myslieť už pri ich ukladaní do chladničky? Ako teda správne skladovať potraviny, aby si čerstvosť udržali čo najdlhšie?
Ich bujnenie je príčinou kazenia potravín – zmeny chuti, konzistencie, vzhľadu, farby a vlastností.
Chladnička nie je dokonalý priestor na uchovávanie každej potraviny. Sú nápoje a jedlá, ktorým chladnička preukázateľne predlžuje životnosť. Avšak niektorým vyslovene škodí.
Chutná rastlina sa objavuje v záhradách ešte počas studených mesiacov, na sklonku zimy. Patrí do skupiny rodu Allium, teda medzi kvitnúce rastliny spolu so šalotkou, pórom a cibuľkou.
Ovsené vločky sú pre naše telo prospešné, ale... Ako pri každej potravine, aj tu platí niekoľko ALE.
Nakúpili ste viac pečiva, ako dokážete spotrebovať? Šup s ním do mrazničky skôr, než sa znehodnotí a celkom zbytočne tak poputuje do odpadkového koša.
Ak chcete takejto nákaze predísť, musíte si potraviny správne vybrať, správne ich spracovať a potom aj správne skladovať. Ako na to?
Skrinka na potraviny nemusí byť veľká, no mala by byť urobená dômyselne, aby ste mali všetko poruke a na svojom mieste. Platí to aj pre špajzu.
Dbajte na to, aby ste kvalitné a zdravé potraviny aj bezpečne skladovali a spracovali. Poznáte zásady?
Obdobie pôstu je na konci a mnohí sa tešia na lahôdky ako vajíčka, šunka, údené mäso či majonézový šalát. Osvojte si pravidlá ich prípravy a skladovania.