Počas zimy si namixujte zimné smoothie - lahodný koktejl s jablkami, škoricou a vanilkou.
Skombinujte chuť ginu s pomarančom, jablkami a škoricou. Nápoj na chladný večer oceníte.
Dodá šmrnc jablkových koláčom, roziskrí chuť nápojov a poteší zmysly. Seniori dokážu zo škorice získať viacero ďalších benefitov.
Už takmer desať storočí pred naším letopočtom starí Egypťania uctievali a konzumovali figy. Dnes sú dostupné v čerstvej i v sušenej podobe kedykoľvek a kdekoľvek.
Jasne žltá dula s výraznou vôňou je dnes menej známym ovocím a najmä mladí o nej možno ani nepočuli.
Pri klesajúcich teplotách nás nezahreje len sveter, teplá vetrovka a šál. Pomôžu aj potraviny, ktoré majú schopnosť zahriať zvnútra.
Čítajte, prečo je toto korenie také zdravé a na čo dávať pri konzumácii pozor.
Zvýšená hladina cukru je príznakom cukrovky. Znížiť ju je možné aj prirodzeným spôsobom. Toto je desať tipov, ako na to.
Rebarbora sa pestuje po celý rok v rôznych častiach sveta a je dostupná v akejkoľvek sezóne. V mnohých krajinách sa považuje za zeleninu, ale klasifikuje sa ako ovocie.
Pri skúmaní takmer sedemdesiatich bylín sveta vedci dospeli k prekvapujúcemu záveru. Prvenstvo si medzi nimi jednoznačne uchmatla škorica.
Zdrojom látok podporujúcich libido sú najmä rastliny. V kuchyni nájdeme rozmanité afrodiziaká - škoricu, vanilku, muškátový orech, oriešky či ženšen.
Problémom s upchatými cievami môže byť koniec. Oživte svoj jedálniček cenovo dostupnými potravinami.
Vôňa škorice je pre toto ročné obdobie jednou z najtypickejších. A čo farba? V šatníku s ňou rozhodne nešliapnete vedľa.
Z jedlých plodov ruže šípkovej sa dá variť čaj, pripravovať sirup, džem, kompót, víno či likér.
S letom prichádza strach, že deodorant prestane účinkovať a žiaden nemáme po ruke. Hoci ľudia, čo cestujú mestskou dopravou, sa často pýtajú, či toto slovo vôbec niekto pozná...
Jahody bohaté na minerály aj vitamíny majú svoje miesto v ľudovom liečiteľstve aj na našom stole.
Nebojte sa pri varení použiť červený grep a vyťažte z neho to najlepšie, čo ponúka pre zdravie.
Ak máte radi sladenú kávu a z akýchkoľvek príčin nemôžete používať klasický cukor, stačí do vody, z ktorej budete pripravovať kávu, dať kúsok škoricovej kôry.
Snažíme sa ju ignorovať, až kým sa nevystupňuje do neznesiteľnej bolesti. Tieto domáce prostriedky zaberú!
Vianoce nie sú len o počasí, rozsvietenom stromčeku či darčekoch. Sú vo veľkej miere aj o vôňach.