Rastlinné oleje regulujú cukor v krvi, chuť na sladké a takisto zrýchľujú metabolizmus. Ktoré druhy sú najlepšie pre telo?
Používame ju najmä pri príprave sladkých jedál aj nápojov, ktorým dodáva nezameniteľnú chuť a vôňu. Pre záhradu aj pre nás je liekom.
Idylu v záhrade dokážu pokaziť rôznorodé oštary. Jednou z najväčších sú komáre. Ide to v sezóne aj bez repelentov?
Typickú vianočnú atmosféru okrem výzdoby dotvárajú aj vône, ktoré vznikajú pri pečení sladkých sviatočných dobrôt.
Len nedávno sme písali o tipoch na trendové zimné kabáty vo výrazných farbách. Tu je však aj iná alternatíva.
Pod bolesť v bruchu sa v tomto období podpisuje najmä hormonálna nerovnováha. Pre menštruáciu je typické nekontrolovateľné sťahovanie svalov, ktoré vyúsťujú do kŕčov.
Ku chladnému počasiu patrí varené víno. Klasické koreniny, ktoré sa u nás doň dávajú, sú škorica a klinčeky, pripadne sa doň nakrájajú citrusy.
Pálenie záhy je nielen nepríjemné, ale spôsobuje aj zhoršenie spánku a pri dlhodobom probléme môže dokonca spôsobovať až rakovinu pažeráka.
Viete, že čierne, zelené či biele korenie sú vlastne tie isté guľôčky?
Starostlivo vyberajte víno aj koreniny, strážte teplotu kuchynským teplomerom.
Čo prinesie čaju pár kvapiek levanduľového oleja či štipka kardamónu? Čo môžeme do obľúbeného nápoja ešte pridať?
Počas zimy si namixujte zimné smoothie - lahodný koktejl s jablkami, škoricou a vanilkou.
Skombinujte chuť ginu s pomarančom, jablkami a škoricou. Nápoj na chladný večer oceníte.
Dodá šmrnc jablkových koláčom, roziskrí chuť nápojov a poteší zmysly. Seniori dokážu zo škorice získať viacero ďalších benefitov.
Už takmer desať storočí pred naším letopočtom starí Egypťania uctievali a konzumovali figy. Dnes sú dostupné v čerstvej i v sušenej podobe kedykoľvek a kdekoľvek.
Jasne žltá dula s výraznou vôňou je dnes menej známym ovocím a najmä mladí o nej možno ani nepočuli.
Pri klesajúcich teplotách nás nezahreje len sveter, teplá vetrovka a šál. Pomôžu aj potraviny, ktoré majú schopnosť zahriať zvnútra.
Čítajte, prečo je toto korenie také zdravé a na čo dávať pri konzumácii pozor.
Zvýšená hladina cukru je príznakom cukrovky. Znížiť ju je možné aj prirodzeným spôsobom. Toto je desať tipov, ako na to.
Rebarbora sa pestuje po celý rok v rôznych častiach sveta a je dostupná v akejkoľvek sezóne. V mnohých krajinách sa považuje za zeleninu, ale klasifikuje sa ako ovocie.