Slivky pozná každý, ale čo mirabelky? Žlté, červené alebo fialové guľky, ktoré rastú popri chodníkoch a cestách, pri lesoch aj na lúkach. Na pohľad nenápadné, a predsa výnimočné. Čím?
Slivky sú ovocím, ktoré neodmysliteľne patrí k prelomu leta a jesene. Existuje niekoľko poddruhov, hoci bežne všetky nazývame jedným slovom - slivky.
Jalapeno, habanero, Carolina Reaper, Louisiana Creeper - čili papričiek existuje mnoho odrôd. Majú všakovaké podivné tvary a chuťové zvláštnosti.
Domáce muštovanie jabĺk má zmysel najmä pri menšej úrode. Najprv treba jablká nadrviť, ak nemáme drvič, stačí ich pokrájať.
Sezóna sliviek vrcholí. Ponúkame vám päť receptov ako ich chutne spracovať.
Slivky sú plné zdravých zložiek. Zistite, prečo by toto kôstkové ovocie nemalo chýbať na vašom stole.
Láska kráča cez žalúdok a neplatí to iba počas sviatku zamilovaných. Jedlo povýšme nielen na zážitok kulinársky, ale aj na prostriedok, ktorý vyjadruje náš vzťah.
Viete, ako dlho sa kedysi varil poctivý slivkový lekvár? Tradičné dobroty aj staré zvyky okúsite na Slivkovej paráde v Španej Doline už túto sobotu.
Na prvý pohľad sa zdá, že slivky sú zdravým zdrojom energie. Viete však, aké zdravé v skutočnosti sú?
Spoliehanie sa na opaľovacie krémy už nestačí. Doprajte si aj vitamíny a minerálne látky pre zdravšiu bronzovo opálenú kožu.
Recepty sa dedia z generácie na generáciu. Mnohí z nás ich však radi obohacujú o netradičné suroviny a nápady.
V záplave exoticky znejúcich superpotravín nezabúdajme ani na tie, ktoré na naše stoly patrili od nepamäti.
Keď sa začnú dni opäť skracovať, majú slivky sezónu. Vďaka ich sladkej chuti nám stále pripomínajú leto, no umožňujú nám zároveň zdravý štart do jesene.
Jeseň ponúka množsvo chutného a zdravého ovocia, nepremeškajte sezónu.
Slovensko sa hrdí pokladmi nielen na tanieri, ale aj vo fľaši.
Lekvár je typická kopaničiarska pochúťka, ktorá však nezriedka rozvadí manželov.