Akcia Hovorme o jedle sa stretla s ohlasom - takmer 40-tisíc detí pieklo chlieb, navštívilo farmy a diskutovalo o potravinách a zdraví.
V mraziacich boxoch supermarketov sú na kosť zmrazené husi a kačky, ktoré vykŕmili na farmách v Maďarsku, Poľsku alebo Nemecku.
Tejto zásady sa drží mäsiar Anton Fabuš, ktorý v minulom desaťročí vybudoval prosperujúci Púchovský mäsový priemysel.
Perspektívou slovenských potravinárov je produkcia potravín s vyššou pridanou hodnotou, ktorá im môže zabezpečiť väčšiu cenovú istotu.
Slovenskí ovocinári sa dočkali rekordnej úrody jabĺk. Očakáva sa, že ich zoberú vyše 50-tisíc ton.
Slováci míňajú na potraviny a nápoje 25 percent z celkových spotrebných výdavkov, čo je o deväť percent viac, ako je priemer Európskej únie..
Potraviny predávané po dátume spotreby, nesprávne označené výrobky či zámena krajiny pôvodu, to sú najčastejšie porušenia zákona o potravinách.
Slováci nakupovali v prvom polroku 2013 predovšetkým domáce potraviny. Ich podiel v nákupných košíkoch tvoril až 59 %.
Napriek tomu, že Slovensko je krajina bohatá na zdroje minerálnej a pramenitej vody, na pultoch predajní je ich zastúpenie čoraz menšie.