Veľa sa toho hovorí o raňajkách, ktoré sa neoplatí vynechať. O večeri zas vieme, že by mala byť ako pre žobráka.
Humor je soľou života, ale nadmerný príjem soli už úsmev na tvári odborníkov nevzbudzuje. Sme krajinou s dvojnásobným príjmom soli oproti odporúčanej dennej dávke.
Choroba štítnej žľazy je stále častejším námetom na debaty. Štítna žľaza je napríklad veľmi "populárna" vo vzťahu k obezite, z ktorej je často nekriticky obviňovaná.
Máte neprekonateľnú chuť na čokoládu. Zjete ju a následne si "ju" polhodinu odcvičíte na steperi. Podľa vedcov toto absolútne nefunguje.
Poradíme vám, ako si uľahčiť prípravu jedál, vyčistiť škvrny, či ušetriť energiu.
Odporúčaná denná dávka soli je 5 až 6 gramov, no väčšina z nás toto množstvo denne vysoko prekračuje. Zvýšený príjem soli spôsobuje niektoré ochorenia.
Nové nariadenie radikálne znižuje obsah soli v jedlách a v pečive. Pekári, reštaurácie či školské jedálne budú musieť zmeniť receptúry.
Toto je zoznam potravín, ktoré možno konzumovať s nadšením. Nášmu telu totiž robia len a len dobre.
Dodáva chuť každému jedlu, pritom je zaznávaná ako veľký škodca nášho zdravia.
V angličtine má tento mozarellový šalát s olivovým olejom, paradajkami a bazalkou názov Caprese Salad.
Deťom do roka by rodičia nemali stravu dosoľovať ani doslaďovať, aby už od detstva neprispievali k možnému neskoršiemu rozvoju obezity a chorôb srdca a ciev.
Vdychovanie soľného aerosólu má liečivé účinky na ľudí s dýchacími ťažkosťami. Spôsob liečby v prostredí, ktoré napodobňuje mikroklímu prírodných soľných jaskýň, sa nazýva haloterapia.
Na to, aby sme mali dostatočný príjem jódu nenahraditeľného pri produkcii hormónov štítnej žľazy, stačí používať jodidovanú soľ. Je základ všetkého.
Naša Zem má mnoho krás, ktoré - aspoň v určitých chvíľach - pripomínajú niečo celkom neskutočné. Salar de Uyuni je jednou z nich.