Slovenský reťazec sťahuje z predaja obľúbenú potravinu.
Odporúča sa pri redukčných diétach a aj diabetikom, lebo stabilizuje cukor v krvi.
Hovorí sa, že najviac vitamínov získate zo surovej zeleniny, no existujú výnimky.
Dokonalá koruna krásy si nežiada len starostlivosť zvonku, ale aj zvnútra. Na rade sú preto rôzne jedlá, ktoré obsahujú široké spektrum dôležitých živín.
O tom, ako si vyrobiť domácu karí pastu, sme už vo Vareche písali. Okrem toho, že ňou môžeme dochutiť jedlá orientálnej kuchyne, ju môžeme v kuchyni využiť aj inak.
Strukoviny, ktoré v dávnych časoch tvorili neoddeliteľnú súčasť nášho stravovania, si treba dopriať aj v súčasnosti.
Po bohatom sviatočnom hodovaní si naše telo žiada odľahčenie. Ponúkame niekoľko receptov na šaláty.
Zima ponúka predsa len o čosi menej lokálneho ovocia či zeleniny, takže naša pokožka môže trpieť nedostatkom vitamínov či stopových prvkov. Látky dôležité pre krásu, pokožke dodáme aj v iných potravinách, ktoré sú v zime dostupnejšie.
Podľa aktuálnej štúdie môžeme pravidelnou konzumáciou vlákniny zabrániť vzniku niektorých chorôb.
Nepotrebovali na to doktorov ani profesorov. A predsa všetky prababičky sveta vedeli, že v struku fazule, šošovice, hrachu, bôbu, či cícera sa skrýva sila aj zdravie.
Červená šošovica síce patrí do priečinka s ostatnými strukovinami, ale potrebuje samostatné zaobchádzanie a trochu iný prístup k vareniu.
Pozvánka na hus a kačicu je zážitkom jesene, akým vieme nadchnúť aj najnáročnejšieho zahraničného labužníka. Kombinácia s kapustou a lokšou je neprekonateľná.
Nedeľný obed bol vždy synonymom toho najlepšieho a najchutnejšieho. Chvíľou, v ktorej sa akoby spomalil čas.
Pripravte si šošovicu, zemiaky, plátok hovädzieho mäsa a pór! Všetko uvaríte v jednom hrnci.
Wellness jedlá vôbec nie sú o diéte, ale o kvalitných surovinách, zdravších technológiách a vnemoch pre všetky zmysly.
Vlčí hlad po čokoláde, vianočnom pečive, majonézovom šaláte, rezňoch a po iných dobrotách. Poznáme...
Moderná gastronómia používa strukoviny s väčšou dávkou fantázie a kumštu.
Naše prababičky aj bez vedy neomylne vycítili, že strukoviny - premenné na polievky či prívarky - ukrývajú v sebe energiu, bielkoviny i vlákninu.
Strukoviny sú z pohľadu pomeru jednotlivých zložiek výživy veľmi zdravou potravinou. Ich spotreba na Slovensku je stále ešte nízka, aj napriek tradícii.
Proti vetrom možno zabojovať aj domácimi prostriedkami - avšak aj životný štýl zohráva veľkú rolu.