Vláda týmto nariadením reaguje na dlhodobé sťažnosti mäsopriemyslu.
Záhradou sa vinie vôňa rozpáleného dreveného uhlia v grile a neskôr aj všemožné delikátne vône mäsových pochúťok či napríklad grilovanej zeleniny.
Pri slove bryndza nám zvyčajne napadnú bryndzové halušky. Celkom logicky.
Steak s kosťou patrí medzi milovníkmi poriadneho kusa mäsa medzi tie najobľúbenejšie. Jeho najznámejším zástupcom je T-bone steak, poznáme však aj porterhouse steak alebo tomahawk steak. T-bone steak je klasikou americkej steakovej kultúry, preto si najprv predstavíme ten.
V našej „steakológii“ pokračujeme flank steakom. Čo si máme pod týmto názvom, ak ho vidíme niekde v jedálnom lístku, predstaviť?
Viete o tom, že z hovädzej roštenky sa pripravujú najlepšie steaky, resp. je považovaná na najlepšie mäso na steaky? A viete, ktorá časť zvieraťa to je?
Pre tých, ktorí si aspoň občas radi doprajú riadny kus mäsa, sme pripravili niekoľko inšpirácií. Nemyslíme tým len návod, ako si chutný steak pripraviť, ale najmä čo k nemu servírovať.
To najlepšie z dobrého a najkrajšie z pekného... creme de la creme. Tak vyzerá stôl, ktorý starostlivo a s nadšením zvykneme prestierať pre svojich najbližších.
Ponúkame vám niekoľko receptov, ktorými potešíte vašich "mäsožravcov".
Cibuľa šalotka patrí k menším druhom cibule. Má štipľavú chuť, o niečo menej intenzívnu ako obyčajná cibuľa. Používa sa v studenej i teplej kuchyni.
Mäso nám chutí aj v lete. Ponúkame vám niekoľko rýchlych receptov na šťavnaté mäsové minútky.
Väčšina profesionálnych kuchárov nedá na liatinovú panvicu dopustiť - je prakticky nezničiteľná a najvhodnejšia na prípravu steakov.
Steaková latina sa začína už pri výbere plemena, veď každý „rodokmeň rezňa“ má svoje osobitosti. Zvieratá majú iný genóm, inak ich kŕmia a ošetrujú.
K steaku patrí omáčka. Ponúkame vám 5 receptov, ktoré sa oplatí vyskúšať.
Či už z domáceho mäsa, alebo mäsa z dovozu, čoraz viac z nás si steak objednáva ako delikátnu pochúťku.
Niekedy je dobré pozrieť sa do svetovej kuchyne a nájsť pokrmy, ktoré dnes patria medzi najluxusnejšie, teda aj exkluzívne.
Aj keď grilovanie možno vyzerá jednoducho, ak pri ňom nedodržíte správny postup, budete z výsledku sklamaní. Aké zásady by sa pri ňom mali dodržiavať?
Leto v kuchyni? Áno! Ale prečo najskôr nepochytiť čosi od šikovného šéfkuchára?
Pri príprave rezňov môžete experimentovať a pripravovať ich na rôzne spôsoby.
Prírodné či obaľované rezne, dajú sa pripravovať z rôznych druhov mäsa.