Štedrý deň je posledným dňom 40-dňového predvianočného pôstu, takže pokrmy k večeri sa pripravujú bez mäsa, mlieka, vajec a masla.
Na Vianoce by nemali ľudia kupovať viac jedla, ako skutočne skonzumujú, aby neprispeli k potravinovému odpadu.
Prečítajte si, čo majú na štedrovečernom stole Maďari, Taliani, Briti, Švédi či Mexičania...
Čaro domova a tradícií. Najkrajšia podoba Vianoc. Spravidla nechýba kapustnica a kapor so šalátom, ale ani ďalšie jedlá, pod ktoré sa podpisujú korene nášho rodostromu.
Pred pečením možno trochu špeciálne ochutiť samotné mäso kapra. Jedna možnosť je napríklad treným cesnakom, rascou a trochou zázvoru.
Ryba na vianočnom stole nemusí byť iba vyprážaná. A okrem tradičného kapra či módneho lososa pokojne stavte na zubáča či pstruha. Tu je pár tipov.
Kapor je naša tradičná vianočná ryba, no poznáme mnoho spôsobov jeho úpravy.