Zákonník práce určuje, kto má nárok na stravné v akej výške a koľko musí zamestnanec odpracovať, aby mal nárok na stravovaciu kartu alebo finančný príspevok.
Telo ako dôkaz. Žena, ktorá zasvätila ostatné roky života posilňovaniu svojimi ladnými vyšportovanými krivkami dáva ďalším dámam nádej, že môžu vyzerať rovnako dobre.
Spoločného menovateľa, nezdravé stravovanie, má väčšina chorôb u ľudí vo vyššom veku. Podľa výskumov sa nesprávny výber jedla začína prejavovať už po päťdesiatke.
Vysoké hladiny cholesterolu idú ruka v ruke s vyšším rizikom vzniku srdcových chorôb. Dobrou správou je, že existuje prevencia. Ako znížiť „zlý“ cholesterol a zvýšiť ten „dobrý“?
Minimálna hodnota stravného lístka sa pre státisíce zamestnancov od začiatku budúceho roka zvýši zo 4,80 eura na 5,10 eura.
Stravovanie ovplyvňuje tempo starnutia nášho mozgu. I napriek tomu sú vedci trochu skeptickí a vravia, že to nie je také jednoduché.
A prečo majú ázijské krajiny nižší výskyt rakoviny prsníka.
Zázračné lieky a elixíry na zastavenie starnutia síce neexistujú, no správny, racionálny a pozitívny životný štýl môže urobiť zázraky.
Na tanieri britskej panovníčky sa často na obed objavovala cuketa či ryba morský čert. A čo si dopriala na raňajky a večeru?
Program Skutočne zdravá škola prináša prostredníctvom Skutočne zdravej konferencie novinky zo sveta školských jedální a zdravej výživy s cieľom inšpirovať ľudí k udržateľnému stravovaniu.
Patríte k skupine ľudí, ktorí len čo sa zvečerí, dostanú signál hľadať svetlo na konci chladničky? Nočné vyjedanie zásob je častým problémom, ktoré sa dá prirovnať k závislosti.
Pamäť je niečo, čo berieme ako samozrejmosť, kým prídeme na to, že nám čoraz častejšie chýbajú spomienky a s nimi aj kus života.
Vo vyššom veku sa s pocitmi smútku, zbytočnosti a osamelosti vyrovnávame o čosi ťažšie. Niekedy sa derú na povrch bez zjavnej príčiny.
Keď sa povie anorexia, väčšina z nás má zaužívanú predstavu o nejakej vyziabnutej modelke, o ktorej napísali v novinách.
Najviac ponúk v oblastiach gastro, ubytovanie a cestovný ruch je podľa údajov portálu v Bratislavskom, Žilinskom a Banskobystrickom kraji.
Vedci urobili prekvapivý objav týkajúci sa stravovacích návykov žralokov veľrybích, ktoré sú známe aj ako žraloky obrovské.
Zníženie rizika srdcových chorôb, cukrovky 2. typu a dokonca aj mŕtvice. Toto je len zlomok výhod, ktoré ponúka stravovanie, ktoré je založené na konzumácii rastlinnej stravy.
Rozhodnutie vybrať si vhodnú chvíľu na jedenie prináša podľa vedcov so sebou omladzujúce účinky na organizmus.
Desaťročie navyše poteší. Odborníci v novej štúdii presviedčajú, že mladí ľudia môžu prežiť kvalitnejší a dlhší život.
Veľkonočné sviatky sú už za nami. V mnohých domácnostiach sa niesli aj v znamení obľúbených sviatočných jedál či sladkostí.