Variť z lokálnych surovín nie je len módny trend. Je to dôležité pre prostredie, v ktorom žijeme, pre lokálnych dodávateľov a, samozrejme, pre koncového spotrebiteľa.
Počas leta sa telu žiada ľahšia strava. Tradičný tatarák vymeňte za avokádový, hotový je raz-dva.
Žijeme v rýchlom svete plnom stresu. Čoraz častejšie vyhľadávame chvíle, keď sa môžeme zastaviť, prísť na iné myšlienky. Nuž a obed by mal byť jednou z nich.
Na raňajky, desiatu, olovrant či neskorú večeru, k posedeniu s priateľmi, pre návštevu. Na povzbudenie chuti ako appetizer.
Naše prababičky akosi inštinktívne tušili, že struky hrachu, fazule, cícera, bôbu či šošovice ukrývajú v sebe zlatý poklad – riadnu dávku energie, bielkovín, vlákniny.
Tatarák sa dá pripraviť klasicky z hovädzej sviečkovice, ale oplatí sa vyskúšať aj vegetariánske varianty, prípadne z ryby.
Dubák a kozák v kapustnici, kuriatka do praženice, hubové omáčky k rybám a k mäsu, hliva v guláši, masliak v koláčiku...