Tekvica Hokkaido by mala byť súčasťou vášho jesenného jedálnička, nechajte sa inšpirovať receptami. A prečo je dobré po nej siahnuť? Len čítajte!
‘Hokaido’ je zdravá, chutná a užitočná tekvica, ktorú sa oplatí mať v kuchyni počas jesene a zimy.
Vďaka vysokému obsahu antioxidantov, ako sú beta-karotén a vitamín C, pomáha bojovať proti voľným radikálom, čím znižuje riziko chronických ochorení.
Tekvicová polievka patrí k jeseni a k zime. Polievka z tekvice hokaido má intenzívnu farbu a možno do nej použiť aj šupu.
Tekvica hokaido má plnohodnotnú chuť, vďaka ktorej ju dokážete využiť práve pri varení alebo pečení, v slaných či sladkých receptoch. Inšpirujte sa tými našimi.
Ak viete oceniť nové chute, nátierka z tekvice a čili papričiek vás prekvapí. Ako stvorená pre hostí!
Naozaj jednoduché! Vďaka čomu získa vaša polievka lahodnejšiu chuť?
Jeseň je nielen časom jabĺk a hrušiek, ale aj lahodných tekvíc všetkých druhov, farieb a tvarov.
Ešte stále zúri sezóna tekvice. Ak milujete chuť tekvice Hokkaido, ponúkame zaujímavý recept s kokosovým mliekom.
Odskočiť si z domácej kancelárie do kuchyne navariť obed? Ak vám dochádza inšpirácia, ponúkame rýchly recept bez mäsa.
Miesta v pivniciach, kde sa skladovali jablká, dnes neraz okupuje tekvica. Základom úspešného skladovania cez zimu je samotný výber tekvice, dokonca i jej stopky.
Jeseň prináša chutné tekvice - tak prečo si z nich nepripraviť napríklad šalát? A skvelá večera je hotová!
Gaštanové pyré, bratislavské orechové rožteky, trdelník a štrúdle... Máme niekoľko orechových stálic, ktoré svietia na gastronomickom sladkom nebi.
Tekvica patrí k najuniverzálnejším plodinám. Vieme z nej pripraviť sladké aj slané jedlá.
K tradičným druhom jesennej zeleniny patrí bezpochyby tekvica. Podľa použitia delíme tekvice do dvoch skupín - na zeleninové a okrasné.
Tekvica je vitamínovou bombou, pomáha pri ochorení pankreasu, sleziny, žalúdočných problémoch, ale aj pri poruchách obličiek a srdcových ťažkostiach.