Paradajky je vhodné do väčšiny jedál zbaviť šupy. Ako sme už písali, najlepšie to ide, keď ich na pár sekúnd ponoríte do vriacej vody, napichnete na vidličku a ošúpete.
Žijeme v paradoxných časoch. Každý deviaty človek vo svete hladuje alebo trpí podvýživou, na druhej strane sa tretina populácie borí s nadváhou alebo obezitou.
Mastné fľaky na oblečení či na obrusoch žiaľ patria k prácam v kuchyni. Pri ich odstraňovaní platí: čím rýchlejšie konáme, tým je šanca, že sa fľaku zbavíme, väčšia.
V minulom čísle sme písali o čistení mikrovlnnej rúry, niektoré postupy sa dajú použiť aj pri čistení klasickej rúry. Napríklad čistenie parou.
O klasickom rafinovanom repnom cukre veľa pozitívneho človek nepočuje. Prirovnanie biely jed je len jedna z jeho rozšírených charakteristík.
Papier na pečenie je skvelým pomocníkom, či už pri pečení koláčov, zeleniny, pizze... Čohokoľvek.