Trápi vás plynatosť a bolesti brucha a býva vám po jedle ťažko? Úľavu poskytnú nielen riešenia z lekárne, ale aj niektoré bylinky.
Probiotiká posilňujú črevný mikrobióm, a teda aj imunitu. Pomáhajú udržať zdravé srdce a dokonca bojujú proti depresii.
Okrúhle, podlhovasté, modré aj žlté. Paleta týchto plodov je naozaj bohatá a rovnako aj obsah prospešných látok.
Zdravé črevá sú kľúčom aj k zdraviu srdca, lepšej imunite i celkovej pohode a vitalite. Ktoré druhy ovocia a zeleniny sú najlepšie na podporu trávenia?
Záhon dokáže obsadiť za niekoľko týždňov, preto je lepšie pestovať ju v črepníku. Oplatí sa, je chutná a zdravá.
Vysieva sa postupne a po troškách, aby dával úrodu priebežne. Oplatí sa, pretože je veľmi zdravý.
Je to veľká a produktívna rastlina, ktorá vám dá bohatú úrodu. Listy sa jedia surové i tepelne upravené, telo sa vám poďakuje.
Pochádza zo subtrópov, dá sa pestovať aj u nás. Potrebuje slnko a vyššie teploty. Táto rastlina dáva veľmi zdravé plody.
Túto rastlinu by sme si podľa názvu mohli ľahko pomýliť s dobre známou klasikou, no chuťou aj vôňou je výnimočná.
Jeho plody dozrievajú v lete, nemusia byť po chuti každému. No kto po nich siahne, ten urobí veľa pre svoje zdravie.
Sladučké kvety poznáme z medu a liečivého sirupu vyrobeného z kvetov tejto rastliny. Sú balzamom na telo aj na dušu.
Chutí ako ustrice, v kuchyni sa dá použiť na spôsob mrkvy alebo aj špargle. Výborná je i v čerstvých šalátoch.
Používa sa v čerstvých šalátoch aj varených jedlách, nepotrebuje veľa starostlivosti. Sladkú chuť získame prihŕňaním.
Listy sa zberajú na sušenie i okamžitú spotrebu. Sú veľmi zdravé, pomáhajú riešiť najmä ťažkosti tráviaceho systému.
Keď máte vlhšiu záhradu, oplatí sa pestovať rastlinu, ktorá pekne kvitne a ešte je aj liečivá.
Je už takmer zabudnutá a v súčasnosti nedocenená. Kedysi pritom bola obľúbenou liečivou rastlinou. A má to svoje dôvody.
Kvety tejto rastliny sa objavujú na jar, vňať sa zbiera celé leto. Je veľmi účinná, preto ju užívame len krátkodobo.
Táto bežná koreňová zelenina je počas roka skoro zabudnutá. Spomenieme si na ňu len počas sviatkov, čo je škoda.
Známa zelenina mierneho pásma je v kuchyni neodmysliteľná. Okrem toho, že skvelo dochucuje jedlá, je aj veľmi zdravá.
Údené dobroty, vajíčka či zemiakový šalát. Maškrty, bez ktorých si Veľkú noc nevieme vôbec predstaviť. Prejedanie však môže privodiť zopár zdravotných, najmä tráviacich komplikácií.