Niekedy treba chuťové bunky potešiť aj jedlami, ktoré sú jedlami nášho detstva a mnohé z našich kuchýň a z jedálnych lístkov v podstate zmizli.
Vianočné sviatky sa ešte len nedávno skončili a už tu máme fašiangy. Tie sa začínajú hneď po Troch kráľoch a sú obdobím zábavy, plesov a bálov. Teda doteraz vždy boli.
Divina obsahuje veľa výživných látok a menej tuku. Nie je zložitá na prípravu a veľmi dobre sa kombinuje napríklad s višňami, so šípkami, s koreňovou zeleninou a vínom.
Gaštanové pyré, bratislavské orechové rožteky, trdelník a štrúdle ... Máme niekoľko orechových stálic, ktoré od čias našich praprababičiek svietia na gastronomickom nebi.
Nedeľný obed bol vždy synonymom toho najlepšieho a najchutnejšieho. Stôl sa vtedy oblieka do elegantnejších šiat, ale prím hrá jedlo, pripravované s láskou a nadšením.
Jeseň a zima so svojim nevľúdnym ponurým počasím sú optimálnym obdobím, keď sa niekedy organizmu žiada aj niečo sýtejšie a tým môže byť aj porcia mäsa.
Mäso lesa. Napriek tomu, že huby obsahujú najmä vodu, dajú sa z nich pripraviť jedlá ako z najjemnejšieho a najdrahšieho mäska.
Herečka, spisovateľka a speváčka Zuzana Haasová je inšpiratívna a kreatívna osôbka. V štúdiu TV Varecha navarila jedlo s tajomným názvom Keď konečne môžem.
Na Slovensku začala vysielať nová internetová televízia plná varenia a jedla.