Jahody je najlepšie konzumovať čerstvé, pretože pri tepelnej úprave strácajú mnoho cenných živín.
Stačí málo a domáca fazuľa vydrží bez straty kvality v špajze roky.
Ako spracovať veľkú úrodu háklivých plodov tak, aby bez ujmy vydržala celú zimu?
Jesenný zber prináša nielen hojnosť zeleniny, ale zároveň aj otázku, kde úrodu uložiť, aby vydržala bez ujmy celú zimu.
Koncom mája sa začína obdobie "jahodového hodovania". Chutné, červené a čerstvé jahody potešia takmer všetky zmysly.
Jeseň je ideálnou dobou na vytvorenie zásoby kyslej kapusty. Je to jednoduché – z „technických“ prostriedkov na to stačí kameninový súdok a krájač na kapustu.
Jablká sú jesennou špecialitou. Ich vôňu cítiť zo stánkov na trhoch a inšpirujú výrobcov jablčných koláčov i brandy.
Patríte k pestovateľom, ktorí si nevedia vynachváliť pocit z vlastnoručne dopestovaných plodov v záhrade? Čas zberu už trvá pár týždňov.
Opäť ste boli nakupovať a aby ste mali nové potraviny kam uložiť, putuje avokádo, zbytok mlieka či jogurty po záruke do odpadkového koša?
Pozrite sa, čo všetko máte v chladničke... Nie všetky potraviny milujú chlad.
Jablká i kapustu môžeme konzumovať čerstvé aj konzervované po celý rok. Poradíme vám, ako ich čo najlepšie uskladniť.
Jablká v dezertoch aj s mäsom. Prichádza ich sezóna, využite ich.
Chutné letné ovocie je ideálne konzumovať okamžite po zbere.
Chutná špargľa má v kuchyni svoje miesto, čo s ňou, ak ju prinesiete domov z obchodu?