Ak potrebujete pri varení zeleninový vývar, najrýchlejšie ho možno, samozrejme, pripraviť, ak vo vode rozpustíte kocku bujónu. Vždy je ale lepšie urobiť si vlastný vývar.
Prečo pridať do jedálnička práve spomínané potraviny? Pomôžete vášmu zdraviu aj kráse.
Vajíčka už iba od „šťastných sliepok“ a hovädzie a bravčové mäso zo zvierat, ktoré nepoznali stres z malého uzavretého priestoru. Skončí sa éra klietkového chovu?
Niektoré tipy sa oplatí vyskúšať! Prinášame jeden z nich - týka sa starostlivosti o rastliny.
Čo už môže byť náročné pri príprave obyčajnej praženice? Máte pravdu, naozaj nejde o recept, ktorý by nezvládol aj kuchár - začiatočník.
Strážca v prírodnej rezervácii v Ekvádore objavil 90 vajec vážne ohrozenej kožatky veľkej, najväčšej žijúcej korytnačky na svete.
Denná produkcia aj uskladnené množstvá sú zárukou toho, že hydinári dokážu absolútne pokryť potreby trhu.
Náklady na výrobu chleba, rožkov a iných pekárenských výrobkov na slovenských pultoch zvyšujú aj svetové ceny pšenice.
Za vajcia a pekárenské výrobky si v najbližších týždňoch priplatíme.
Jednou z najpostihnutejších krajín je Poľsko. Strata nosníc sa už premietla do poklesu dodávok vajec v tejto krajine.
Podľa odborníkov je dobré v 'normálnom množstve' jesť napríklad špenát, niektoré syry, vajcia či brokolicu.
Jedným zo základných prvkov pečenia sú vajcia. Tie často musíme alebo môžeme nahradiť inou, niekedy aj zdravšou možnosťou.
Slovenskí producenti produkujú dostatočné množstvo vajec, aby dokázali zásobiť celý trh.
Vajíčka boli a sú najdostupnejším a najlacnejším zdrojom živočíšnych bielkovín. Na Slovensku sa o ich budúcnosti rozpútala diskusia.
Bojovníci za práva sliepok žiadajú zmenu technológie - klietkový chov nahradiť podstielkovým. Hydinári považujú podstielkový chov za prekonaný.
Konzumné vajcia sú poslednou komoditou živočíšnej výroby, v ktorej je Slovensko takmer sebestačné.
Vajcia patria medzi biologicky najcennejšie potraviny. Vlastne sú najstaršou známou potravou živočíšneho pôvodu. Dnes majú svoje využitie práve v liečebnej výžive.
Vajcia sú jedným z posledných produktov, pri ktorých je ešte Slovensko sebestačné. O hydine to už neplatí.
Slovenskí hydinári plánujú zdražovanie hydiny a vajec. Nechcú zatiaľ konkretizovať o koľko.
Na na internete sa to hemží informáciami o výžive, občas je skutočne ťažké zistiť, ktoré informácie sú pravdivé. Každopádne, toto sú štyri najväčšie výživové mýty, ktorým už nemusíte veriť...