Janica Lacová sa nenarodila ako kuchárka, veď gastronómia ju začala zaujímať až okolo tridsiatky. Roky práce v kreatívnej oblasti poznačili aj jej smerovanie.
Jej vášňou je varenie, pečenie a presvedčenie, že zdravý život môže byť plný vychutnávania. Martina Grňová, držiteľka titulu MasterChef sa upísala gastronómii.
Cibuľa má dôležité miesto v domácej lekárni aj v každej kuchyni. Ponúkame pár rád, ako ju v kuchyni použiť najlepšie.
Denník Pravda pripravuje seriál Úspešní Slováci. V dnešnej časti predstavujeme Martina a Katarínu Labancovcov, ktorí vymenili prácu v kancelárii za Poľnú kuchyňu.
V kuchynke horia sviečky na adventnom venci a rozvoniava upečené piškótové cesto. V Domove sociálnych služieb v Zubrohlave to takto rozvoniava pri kulinoterapii.
Jedlo v nás vyvoláva emócie z minulosti, ktoré sú zväčša príjemné. Aj preto nám u mamy chutí lepšie ako v reštaurácii.
Známa foodblogerka Monika Kóňová si užíva kreativitu pri varení a vymýšľaní receptov počas celého roka. Vianoce však miluje tradičné.
Prečítajte si zopár rád o tom, ako môžete pri varení ušetriť až desiatky eur, pokiaľ viete, ako na to.
A ako je to s rozdelením prác u vás doma? Porovnajte!
Americká speváčka Kelis prezradila, že pracuje na novom albume.
Základ kohútieho perkeltu tvorí zelenina. V Imeli doň pridávajú to, čo si sami pestujú. Ak by sa niekto pozrel na obec a jej okolie zhora, videl by množstvo bielych ostrovčekov.
Maďarský pikantný jedálny lístok, žitnoostrovská kuchyňa i slovenské chute sa odzrkadľujú v pokrmoch, ktoré pripravujú v obci Imeľ a jej okolí.
Sezóna varenia džemov a lekvárov nie je len o otrockom dodržiavaní receptov. Čo tak skúsiť trošku kombinovania?
Aj vy argumentujete vetou, že nie je nutné variť doma džemy či zavárať ovocie, keď dnes všetko poľahky kúpite v obchode?
Vďaka projektu Eataway môžete ochutnať skvelé špeciality z najrôznejších kútov sveta. Stravníci zároveň spoznávajú kultúru a životný štýl. Vznikajú nové priateľstvá.
Patria medzi najpopulárnejšie páry na svete. Určite aj preto, že sa neboja vystreliť si jeden z druhého.
Ak vám zostane na dne fľaše víno, viete, čo s ním? Môžete ho aj zamraziť.
Teplo v kuchyniach reštaurácií stúpa a život kuchárov a šéfkuchárov po celom západnom svete sa ešte viac skomplikoval.
Predstava kozích mäsových hodov vyvolá u mnohých ľudí nepríjemný úškrn, najmä keď si vybavia zápach capov.
Nie je dobré príliš prevárať jedlá, najmä jedlá zo zeleniny a ovocia, pretože takto strácajú vitamíny. Čítajte aj ďalšie rady...