Nie všetko, čo pripravíme na sviatky, musia byť pečené keksíky. Aj nepečené sladkosti chutia rovnako dobre a navyše mnohé majú výhodu, že sú bez múky, teda bez lepku.
Vianoce a záver roka majú často spoločného menovateľa v podobe nadbytočných kilogramov na váhe. Prinášame tipy, ako si poradiť s prejedením.
Väčšina sladkostí, ktoré sa na Vianoce pečú, sú rôzne druhy keksíkov. Preto je vždy dobré aj osvieženie v podobe niečoho iného – napríklad koláčov, plnených lahodnými plnkami.
Advent považujú mnohí za najkrajšie obdobie v roku. Vianoce sú pred dverami, v kuchyniach rozvoniava vanilka a škorica. Čo viac si môžu fanúšikovia pečenia želať.
Receptov na vanilkové rožky je množstvo, ponúkame jeden od Kristiny Bauer, ktorá je najväčšou rakúskou celebritou v oblasti pečenia.
Vianoce sú nielen o pokoji a pohode, ale aj o množstve jedla, ktoré dokáže prihodiť zopár kilogramov na našej hmotnosti.
Vianoce považujem za najkrajšie obdobie roka, pretože sa stretáva celá rodina a zaspomíname si na rodinné recepty od našej prababičky, ktorá dlhé roky pracovala ako šéfcukrárka.
Vlašský orech je plod orecha kráľovského. Stromy začínajú rodiť medzi štvrtým až dvanástym rokom, dorastajú do výšky dvadsiatich metrov a dožívajú sa až dvesto rokov.
Aby ste ho mohli pripraviť v predstihu, aby sa vám vydarilo a napokon vám chutilo a rozvoňalo domov.
Pri pečení vianočných sladkostí takmer vždy narazíte na otázku, ako dlho treba tú-ktorú maškrtu piecť.