V laboratórnych podmienkach spôsobil zhrubnutie epidermy už za dva týždne, čím otvoril dvere novým možnostiam v boji proti viditeľným prejavom starnutia.
Jablká patria medzi najobľúbenejšie ovocie, no okrem skvelej chuti ponúkajú aj množstvo zdravotných benefitov.
Aj keď sú voľne dostupné, nie sú vhodné pre každého.
Existujú odporúčania v zmysle správneho užívania tohto vo vode rozpustného vitamínu?
Kapusta je dôležitým zdrojom vitamínov a živín.
V chrípkovom období je dôležité dbať na zvýšený príjem vitamínov, predovšetkým zo sezónnej zeleniny a ovocia.
V ktorých potravinách nájdeme najviac vitamínov a je potrebné ich suplementovať?
Cigaretový dym obsahuje až 7000 látok, z ktorých stovky sú toxické.
Je to fascinujúce ovocie s dlhou históriou, množstvom zdravotných benefitov a zaujímavými možnosťami využitia v kuchyni.
Zimné obdobie sa už tradične spája s citrusovými plodmi. Mandarínky, ktoré ku nim patria, sú chutné a osviežujúce.
Farmaceutka z praxe popisuje najčastejšie chyby v užívaní vitamínov a minerálov.
Zeler, známy svojou prenikavou arómou a všestrannosťou, ponúka množstvo zdravotných benefitov a je významným zdrojom dôležitých živín.
Pri starostlivosti o pokožku je dôležitá nielen vhodná kozmetika, ale aj správna strava obsahujúca dôležité živiny.
Patrí medzi obľúbené pochúťky nielen medzi Slovákmi, ale aj v našom bezprostrednom okolí.
Tekvica, symbol jesene, je nielen chutnou surovinou v kuchyni, ale aj zdrojom mnohých prospešných látok, ktoré prispievajú k zdravému organizmu.
Aj vy si radi pochutnáte na šťavnatých a sladkých broskyniach? Majú mnoho benefitov, ale aj zopár potenciálnych negatívnych vlastností.
Matcha čaj je v posledných obdobiach skloňovaný stále častejšie. V centre pozornosti je najviac pre pozitívne vlastnosti, ktoré jeho pitie prináša.
Strava by mala byť bohatá predovšetkým na vápnik a vitamín D.
Americkí vedci sa nechali po trojročnom bádaní počuť, že mikro živiny v podobe vitamínov majú pozitívny vplyv na starnúci mozog. Čo presne zistili?
Ovocie a zeleninu väčšina ľudí vníma len ako zdroj vitamínu C, ale tieto potraviny obsahujú okrem celej palety ďalších významných vitamínov – A, betakarotén, E, skupiny B, mnoho ďalších biologicky aktívnych látok.