V zime je obľúbenou vitamínovú bombou cviklový šalát s kapustou, chrenom a jablkami. Okrem buľvy možno konzumovať ako šalát aj listy cvikly.
V chladnom ročnom období sa spoliehame na vitamíny z lekárne čoraz častejšie. Ale pozor! Väčšinou to nie je nutné a môže to byť dokonca aj nebezpečné.
Nejete ju často, nechutí vám, ste zaneprázdnená a... Nápad pre vás, ako vyšitý: Čo takto začať šalát piť?
Baklažán sa udomácnil už pred pár rokmi aj v slovenských kuchyniach. Stále ho však nepoužívame tak často, ako by si zaslúžil.
Už sú tu! Čím sú tmavšie, tým sú sladšie. A aké sú zdravé! Áno, reč je o čerešniach. Len po nich, preboha, nepite vodu, pretože... Veď viete čo.
Žiarivá, rozjasnená - presne taká pleť vyzerá zdravšie. A samozrejme, mladšie!
Karfiol patrí medzi obľúbenú zeleninu aj v slovenskej kuchyni.
Exotika na druhú. Aj tak by sa dalo hovoriť o niektorých druhoch ovocia, ktoré sa už objavujú v slovenských obchodoch.
Vitamíny si mnohí z nás spájajú predovšetkým so zdravým fungovaním organizmu, imunitou či energiou.
Zmeny počasia, ale tiež ročných období so sebou prináša aj zvýšené riziko ohrozenej imunity.
S pokojným svedomím môžeme povedať, že stačí miska kvasenej kapusty denne a môžete zabudnúť nielen na vitamínové doplnky, ale aj choroby.
Sezóna kyslej kapusty je opäť v plnom prúde. Táto chutná a zdravá delikatesa by nemala chýbať ani na vašom stole.
Na kalórie chudobná je nielen kapusta, ale aj kel a s ňou rad ostatných druhov surovín, ktoré je dobré zaradiť do jedálnička.
Chrípky a vírusové ochorenia. Prelom jesene a zimy majú veľkú moc. Ako sa im nepoddať?
Dajte konečne zbohom polotovarom a rýchlom občerstvení. Zdravá strava nie je taká drahá.
Chutné, sladké, šťavnaté - milované broskyne už dozreli a ich sezóna je v plnom prúde. Viete, že okrem chuti ponúkajú aj množstvo benefitov pre vaše zdravie?
Jej sezóna práve vrcholí. Ak ste na jar do svojej záhradky nasadili semiečka cukety, teraz sa už určite tešíte z prvých plodov.
Jahody sú nielen lahôdkou pre náš maškrtný jazýček, ale sú aj mimoriadne zdravé.
Hoci odborníci na výživu už roky odporúčajú konzumáciu orechov, mnohí z nás sa im stále bránia.
Keď sa píše o tom, ktoré potraviny by sme mali jesť, aby naša pleť bola krajšia, alebo žiarivejšia, mnoho z nás neváha a klikne.