Dobrota z vajec, ktorá je módnou novinkou nielen pre ženské pohlavie. Chutný zdroj bielkovín v kombinácií so zdravými ingredienciami.
Sú plné vitamínov, minerálov aj flavonoidov. Hovoríme o šípkach, ktoré sú vďaka vysokému obsahu vitamínu C najmä v jesennom období výbornou prevenciou proti nachladnutiu a chrípke.
Nepatrí medzi najobľúbenejšie strukoviny a často ho zatienia napríklad hrach, alebo fazuľa. Cícer by mal mať však pevné postavenie v našom stravovaní.
Vitamíny a minerály zohrávajú dôležitú úlohu pri metabolických či biochemických procesoch tela. Sú dôležité z hľadiska prevencie degeneratívnych a iných ochorení, ako aj porúch imunity.
Má veľa vitamínov, pomáha pri trávení aj premýšľaní, s ktorým majú často problémy najmä ľudia v seniorskom veku. Korenina, ktorá rastie takmer všade: mäta.
Slivky sú nielen chuťovo výborné, ale aj zdrojom zdraviu prospešných živín, obsahujú vitamín C, provitamín A a vitamíny skupiny B, z minerálov napríklad draslík, horčík či fosfor.
Hoci sú čučoriedky len malé plody, sú bohaté na živiny a priaznivo vplývajú na naše zdravie. Prečo by ich mali jesť seniori?
Melón, broskyne, ale aj kukurica k letu jednoducho patria. Prečo ich konzumovať? Čo obsahuje vzácne minerály či antistresových látok?
Na prahu ďalšej covidovej vlny to vyzerá, že Slováci na ňu nemusia byť pripravení.
Okuliare nemusia byť vždy riešenie. Moderná doba vystavuje oči neprimeranej námahe. Dokonca aj v čase relaxu pozeráme na televíziu, tablet, či do mobilu.
Hoci naši predkovia poznali približne pred dvesto rokmi len zelenú špargľu, v súčasnosti ju v popularite biela špargľa predbieha. Ale aj jej zelená „sestra“ má čo ponúknuť, a to nielen na pohľad.
Podomácky vyrobená pochúťka, ktorá dokáže posilniť kosti, ale aj srdcia najviac ohrozenej skupiny ľudí, seniorov.
Nadmerné užívanie výživových doplnkov s obsahom vitamínov a minerálov môže predstavovať zdravotné riziká.
Sú aj prípady, keď sa ľudia predávkujú rôznymi výživovými doplnkami tak, že im začnú vypadávať vlasy.
Čínska kapusta sa teší čoraz väčšej obľube. Nie je to prekvapujúce, pretože ju možno jesť surovú, tepelne upravenú, v polievke, zapekanú, plnenú, ako prílohu aj hlavné jedlo.
Takmer tretina žien trpí nedostatkom jednej či viacerých živín. Ide najmä o vitamíny a minerálne látky, ktorých absencia môže spôsobiť stavy únavy.
Tvári sa ako obilnina, ale v podstate ňou nie je. Pestuje sa pre svoje unikátne vlastnosti a v Južnej Amerike ju Inkovia uctievali ako posvätnú.
Užiť si sviatky bez trápenia žalúdka či žlčníka môžete, ak nezabudnete na zeleninu a ovocie. Obsahujú vitamíny, minerály, vlákninu a ďalšie dôležité látky.
Začiatkom septembra slovenskí pekári oznámili, že chcú cez pečivo obohatené o vitamín D na pultoch obchodov prispieť k zlepšeniu imunity a odolnosti Slovákov proti respiračným ochoreniam. Informoval o tom výkonný riaditeľ Slovenského zväzu pekárov, cukrárov a cestovinárov Milan Lapšanský. Zároveň dodal, že potraviny obohatené o vitamín D štátu významne ušetria výdavky na zdravotnú starostlivosť.
Ak ste sa v poslednej dobe stretli so záplavou potravín, ktorých obaly a etikety sľubujú, že pomôžu vášmu imunitnému systému, nie ste sami.