Táto rastlina je známa pod niekoľkými názvami. Jej hľuzy majú jemnú chuť a pozitívne účinky na naše zdravie.
Rastlinné oleje regulujú cukor v krvi, chuť na sladké a takisto zrýchľujú metabolizmus. Ktoré druhy sú najlepšie pre telo?
S narastajúcim vekom spaľovanie uberá na intenzite. Čím sme starší, tým viac máme pocit, že priberáme aj z vody. Existujú však cesty, ako opäť metabolizmu dodať turbo.
Bolestí je mnoho druhov, no každá z nich je otravná a chceme sa jej čo najrýchlejšie zbaviť. Mnoho možností síce objavíte v lekárni, ale paradoxne aj vo vašej kuchyni.
Jedlám aj nápojom dodáva jedinečnú sladkasto-ostrú chuť a osožné látky.
Plný nos, nádcha, nepríjemné pocity v hrudi a pocit nachladnutia. To všetko sú pre mnohých ľudí sprievodné znaky chladných dní. Užite si zimu lepšie, zdravšie a viac naplno.
Poznáme ho najmä ako výraznú ingredienciu liečivých zimných čajov, no pri rôznych zdravotných problémoch sa dá využiť celoročne.
Potrebujete ráno dávku sviežej energie a káva vám nechutí, nerobí dobre na žalúdok, alebo by ste jednoducho len prijali k raňajkám alternatívu? Máme pre vás super tipy.
Hoci sa na prvý pohľad zdá, že zhadzovanie nadbytočných kilogramov pomocou cukrom nabitej potraviny je nereálne, odborníci majú iný názor.
Tuk na bruchu je večný problém aj tých, ktorí trávia hodiny v posilňovni. Jedinou spoľahlivou cestou, ako získať pekné ploché bruško je úprava stravy.
Na jednej strane jedálneho lístka sú potraviny, ktoré nadúvanie vyvolávajú. No našťastie všetko v prírode má aj svoju druhú stranu.
Zemiaky, cestoviny alebo ryža patria medzi najobľúbenejšie prílohy. No niekedy sa stane, že ich pripravíte väčšie množstvo, ako sa zje.
Sú jedlá, ktoré vás zasýtia a dodajú vášmu telu energiu, ale súčasne nabudia metabolizmus k výkonu. Ak totiž budete jesť správne, nikdy nebudete nekontrolovateľne priberať.
Vyznačuje sa intenzívnou arómou a ostrou chuťou. Zázvor „vypaľuje červa“ už v ústach, po požití v akejkoľvek podobe prospieva svojimi antivirotickými a antibakteriálnymi účinkami. Pestovať si ho môžete aj sami.
Zázvorový čaj - jesenná a zimná klasika, ktorú si radi vychutnávame s príchodom sychravých dní.
V minulom čísle sme písali o čistení mikrovlnnej rúry, niektoré postupy sa dajú použiť aj pri čistení klasickej rúry. Napríklad čistenie parou.
Zázvor dá zbohom prechladnutiu aj vysokému cholesterolu. Málokto pritom vie, že tento prírodný liek môžeme pestovať aj na okne v kvetináči.
Ak pečiete doma chlieb a máte radi orechy, je to vynikajúca kombinácia. Oriešky sa postarajú o jeho vynikajúcu chuť.
Nielen s infekciami a vírusmi v našom tele si dokáže poradiť zázvor, ktorý sa za posledné roky zaradil k "zázračným pomocníkom".
Zvlášť v zime je dôležité posilňovať imunitný systém výživnými látkami, ktoré zabojujú s baktériami, infekciami a zápalmi. Viete, ktoré potraviny vám pomôžu?