Vypestujeme ju v záhrade, využijeme v kuchyni na všetky spôsoby. Prospieva zdraviu a poteší zmysly.
Približne do polovice novembra dozrievajú jesenné hrušky. Oberáme ich asi týždeň až dva pred dosiahnutím plnej zrelosti. A čo s nimi potom?
Bežne ich predávajú pri cestách, ale aj na trhoviskách. Za zber plodov v národných parkoch im hrozí pokuta.
Keďže lieky nepatria do komunálneho odpadu, občania ich do stredy môžu doniesť do Univerzitnej lekárne.
Vďaka kyslastej chuti a obsahu vitamínu C sú šípky často prirovnávané k citrusom. Pozitívne je, že dozrievajú v čase, keď telo vitamíny na posilnenie obranyschopnosti potrebuje.
Sú užitočné pre naše zdravie a nestoja nás ani cent, pretože si ich môžeme nazbierať celkom bežne vo voľnej prírode. Kto raz podľahol čaru liečivých bylín, ten ich už bude zbierať stále.
Chuť byliniek sa mení v závislosti od podmienok pestovania, zberu, ale i následného spracovania. Aj tie najkvalitnejšie bylinky zostanú chutné a voňavé len vtedy, keď ich po zbere správne zakonzervujeme.
Dvojročná rastlina, ktorá sa pestuje ako jednoročná plodina, pričom jej benefity čerpáme celých dvanásť mesiacov v roku. Ako je to možné? Predstavujeme pak-choi alebo čínsku kapustu.
Na jar sa všetko prebúdza, rozkvitá, hýri farbami a záhrada začne prinášať úrodu. Medzi prvé vitamínové bomby patrí hrášok, jahody či čerešne.
Každá domácnosť, či v bytovom alebo v rodinnom dome, dostane počas prvého polroka pred zavedením zberu biodegradovateľné vrecká.
Attila Végh sa pochválil slušným úlovkom.
Daždivé počasie komplikuje poľnohospodárom zber jesenných plodín.
Už roky nebol taký veľký hlad po jahodách, prvom domácom čerstvom ovocí, ako začiatkom tohto leta.
Z potuliek po lese si prinesiete plný košík húb a pri pohľade na ne vám srdce kričí od radosti. Doma ich však treba spracovať. Viete, ako na to?
Zber ovocia v rozľahlých sadoch v štáte Washington vyžaduje každoročne tisíce pracovníkov.
Zbaviť sa zadarmo starých elektrospotrebičov sa môžu obyvatelia bratislavskej mestskej časti Ružinov. Nahlásiť sa je treba do 5. apríla.
Huby sú surovinou, za ktorou sme ochotní podnikať príjemné a zároveň užitočné lesné túry.
Chutné letné ovocie je ideálne konzumovať okamžite po zbere.
Poľnohospodári pod Vysokými Tatrami začali tento týždeň so zberom zemiakov.
Predaj lesných plodov popri cestách stále vynáša, preto ich zberačov neodrádza ani vysoká pokuta.