Látka, ktorú mnohí považujú za zdravšiu alternatívu cukru, sa podľa najnovších dát môže spájať s rizikom pre správne fungovanie mozgových ciev.
Najnovšie vedecké výskumy odhaľujú, že toto prírodné sladidlo má omnoho viac než len lahodnú chuť.
Pomáha znižovať cholesterol, chráni srdce, podporuje mozgové funkcie a zlepšuje trávenie.
Ako pribúda počet nebezpečných infekcií, voči ktorým už bežné antibiotiká nezaberajú, pozornosť sa obracia k prírode.
Cukor, tuky a kalórie. Poznáte pravdu, alebo veríte mýtom? Jedlo je našou súčasťou, no stále o ňom nevieme všetko. Otestujte svoje výživové vedomosti.
Nie všetky druhy mäsa podporujú rast svalov rovnako.
Čo zaradiť počas maródky do jedálnička a čo radšej nie?
Vedci sa pozreli na život a stravu ženy, ktorá sa dožila 117 rokov.
Chcete byť v zime zdraví? Tieto lokálne plody doplnia vitamín C a železo lepšie než drahé doplnky.
Ako často siahať po kurkume, zázvore či škorici, aby skutočne pomáhali a kedy už môžu viac uškodiť než prospieť?
Namiesto zdravia mnohým prináša bolesti brucha, nadúvanie či nedostatok dôležitých živín.
Vedci z Harvardu ukázali, že strava hrá kľúčovú rolu.
Stačí ich pravidelne zaradiť do jedálnička a stanú sa vaším prirodzeným ochranným štítom.
Raňajky by mali naštartovať telo aj myseľ, no mnohí z nás si deň začínajú jedlom, ktoré im v skutočnosti škodí.
Myslíte si, že šalát je vždy tou najzdravšou voľbou?
Hľadáte cestu k dlhšiemu a zdravšiemu životu? Veda ukazuje na jednu obyčajnú potravinu, ktorá má nečakanú silu.
Patrí medzi najčastejšie konzumované druhy ovocia na svete a považuje sa za symbol zdravej desiaty.
Najnovšie štúdie naznačujú, že môže priaznivo pôsobiť na hladinu cukru, tukov i obranyschopnosť organizmu.
Čomu by ste sa mali rozhodne vyhýbať?
Najnovšie štúdie ukazujú, že deväť tradičných rastlín dokáže prirodzene znižovať vysoký krvný tlak a chrániť srdce aj cievy.