Sú chutné, ale vďaka obsahu živín sú aj mimoriadne zdravé. Reč je o "obyčajných" vlašských orechoch.
Podporí výživu vášho tela a pozitívne ovplyvní zdravie. Aj keď ho mnohí veľmi nepoznajú, je v popularite hneď za pomarančom, mandarínkou či citrónom.
Rok 2021 ho takmer pripravil o zdravie, tento rok mu ukázal, že je silnejší, než si kedy dokázal predstaviť.
Spoločného menovateľa, nezdravé stravovanie, má väčšina chorôb u ľudí vo vyššom veku. Podľa výskumov sa nesprávny výber jedla začína prejavovať už po päťdesiatke.
Sedavý životný štýl zvyšuje riziko predčasného úmrtia. Môže prispieť k zhoršeniu kvality zdravia a rozvoju chronických ochorení.
Lieky na chrípku nechýbajú iba pre jej obrovské šírenie. Na nosenie respirátorov lekárka Prokopová už priamo nevyzýva.
Stravovanie ovplyvňuje tempo starnutia nášho mozgu. I napriek tomu sú vedci trochu skeptickí a vravia, že to nie je také jednoduché.
Demencia je choroba, ktorá k normálnemu starnutiu nepatrí. Najčastejším typom je Alzheimerova choroba, ktorá sa niekedy vyskytuje aj v kombinácii s inými typmi demencie.
Jedlu dodá iskru a zdraviu pridá aj čosi navyše. Vedci sa dušujú, že čili papričky sa dokážu podpísať pod dlhší život. Ako účinkujú a prečo by sa im seniori nemali vyhýbať?
Štúdia odhalila najzdravšie miesta na Zemi, ktoré vlani svojim obyvateľom poskytovali najviac bezpečné prostredie.
Na prvý pohľad nepatrí do kategórie zdravých potravín. I napriek tomu odborníci pripisujú čokoláde zázračné účinky na zdravie starších ľudí.
Už nejaký čas mnohí z nás pracujú z domu. Pandémia priniesla takzvaný home-office.
Šťastné manželstvo ľuďom pomáha urýchliť zotavenie sa po infarkte myokardu, nešťastné naopak zvyšuje riziko ďalších zdravotných problémov.
Čo je dobré pre vaše zdravie a pre planétu? Odborníci Svetový fond na ochranu prírody (WWF) ponúkajú užitočné tipy a rady.
Vlašské orechy ľudstvo pozná už tisícky rokov. V Rímskej ríši bol orech zasvätený bohu Jupiterovi a odtiaľ pochádza aj jeho latinský názov Juglans - jovis glans.
Ženy, muži, deti či starší ľudia. Každá veková kategória má iné požiadavky na prísun vitamínov.
Naši predkovia s obľubou používali plody arónie, nazývanej aj jarabina čierna, alebo trpká bobuľa.
Napriek tomu, že ohrozuje milióny ľudí, nejde o problém, ktorý zásadne súvisí so súčasným životným štýlom. Ochorenie poznali už v stredoveku.
Bravčové, hovädzie, alebo spracované druhy mäsa majú podľa nového výskumu zvyšovať riziko kardiovaskulárnych ochorení.
Maroša Molnára pozná bežný Slovák najmä vďaka programu Extrémne premeny, v ktorom účinkuje ako tréner a kouč.