Reďkovky z obchodu? A čo tak domáce s ozajstnou reďkovkovou chuťou? Pozrite sa aké jednoduché je pestovať zeleninu aj byte.
Tatarák sa dá pripraviť klasicky z hovädzej sviečkovice, ale oplatí sa vyskúšať aj vegetariánske varianty, prípadne z ryby.
Únava sa týka nás všetkých. V rôznych ročných obdobiach prežíva únavu 47 percent Francúzov všetkého veku.
Osem rokov výskumov a zaujímavý výsledok. Vedci sa zhodujú, že Stredomorská diéta pomáha potláčať depresívne nálady. Ako to funguje?
Zdravie a zdravé recepty sú dnes obľúbenou témou, najmä po období sviatočného hodovania. Základom má byť varenie z čerstvých surovín bez konzervačných látok či cukru.
Prebuďte sa zeleninovou šťavou, z každej hodiny si ukrojte päť minút a prechádzajte sa, prestaňte používať schody. ... a ďalšie tipy, vďaka ktorým budete zdravší.
Chren je zelenina typickej vône a ostrej chuti. Pri jeho narezaní sa začnú uvoľňovať silice, ktoré vyvolávajú slzenie, rovnako ako pri krájaní cibule.
Najštíhlejší sme v októbri a potom to už ide s našou váhou dole z kopca. Najhoršie je to tesne pred Vianocami.
Krémy, pleťové vody či dokonca estetické zákroky. Aj takýmito prostriedkami si pomáhame, keď pleť starne. Za vráskami sa však neskrývajú len pribúdajúce roky.
Čierny koreň, pod nevábnym pomenovaním sa skrýva veľmi chutná a zdravá zelenina, ktorá sa dá ľahko vypestovať a v kuchyni sa dá využiť na mnoho spôsobov.
Ľudia na Slovensku sú mimoriadne kreatívni. Dizajnérka Zuzana Tomčíková a jej kolega František Tóth prišli na to, ako ľudia v mestách môžu pestovať zeleninu.
Nemať mrkvu ako súčasť jedálneho lístka sa dnes vari ani nedá. Vďaka svojej príjemne sladkej chuti je základnou surovinou rozmanitých jedál.
Sušenie ovocia, zeleniny či húb patrí k najstarším spôsobom uchovávania potravín.
Pripravte si niekoľko druhov zeleniny a začnite variť! Skvelá večera bude na svete do pol hodinky.
Jeseň je ročné obdobie najbohatšie a najpestrejšie na plodiny, ktoré zbierame v záhradách, na poliach či v lese.
Lektíny v paradajkách, paprike a v uhorkách ničia naše zdravie v dlhodobom horizonte, tvrdí to autor a lekár Steven R. Gundry.
Časopisy a sociálne siete ponúkajú stále nové diéty, o ktorých tvrdia, že sú zázračné. Sú však dlhodobo neúčinné a niekedy aj nebezpečné, píše Le Figaro.
Čerstvá zelenina upevňuje zdravie. Človek by jej mal denne zjesť viac ako ovocia, ale realita je taká, že zelenina stále nie je v strave Slovákov prioritou.
Tí, ktorí držia diéty chudobné na sacharidy, sú vystavení väčšiemu riziku, že predčasne zomrú na srdcové choroby alebo rakovinu, než tí, ktorí sacharidy jedia.
Sezóna zberu ovocia a zeleniny je v plnom prúde. Najmä tie ovocné plody sa na nás doslova sypú.