Vedci robili výskum na ohrozených hasičoch.
Zvýšená hladina cholesterolu môže mať prekvapujúcu príčinu, odstrániť ju môžete aj hneď.
V súboji s cholesterolom v poslednom čase vzbudil záujem vedcov potenciál kombinácie prírodných látok.
Často je človek veľmi zmätený z toho, čo má jesť a čomu sa má, naopak, vyhnúť.
Tučné jedlá, fajčenie, alkohol, stresové situácie, vyšší vek. Mali by sme sa mať na pozore? Niektoré rizikové faktory však nie je možné ovplyvniť...
Vedeli ste, že cholesterol patrí k najzávažnejším rizikovým faktorom ochorení srdca a ciev? Ako ho udržať pod kontrolou?
Srdcovo-cievne ochorenia sú najčastejšou príčinou úmrtí nielen na Slovensku, ale aj v Európe. Jednou z hlavných príčin je zlý cholesterol. Ohrozuje aj vás?
Nie je cholesterol ako cholesterol. HDL je dobrý nosič, LDL zlý. Je teda ich zvýšená hodnota nebezpečná? Čím nevedome ubližujete svojmu srdcu a cievam?
V spolupráci s kardiológom a obezitológom Ivanom Majerčákom a fyzioterapeutom a trénerom Oliverom Poórom vám prinášame tipy ako bojovať s vysokým cholesterolom.
Ak presunieme 100 kilokalórií z neskorých večerných hodín na čas obeda, "zlý" cholesterol sa zníži, napísal taliansky denník Corriere della Sera.
Hovoríme o ňom ako o dobrom a zlom. Nebezpečný je najmä ten "zlý“, ktorý negatívne pôsobí na naše zdravie.
Napriek tomu, že je táto látka pre naše telo životne dôležitá, nemá najlepšiu povesť. V podstate neprávom. Cholesterol v tele plní mnoho dôležitých úloh.
Balastné látky sú takmer nestráviteľné, preto by sme potraviny, bohaté na vlákninu mali jesť často.
Hlava a uši boli prvé časti tela, ktoré si octom ľudia v dávnej minulosti liečili, ak boleli.