Srdcovo-cievne ochorenia sú najčastejšou príčinou úmrtí nielen na Slovensku, ale aj v Európe. Jednou z hlavných príčin je zlý cholesterol. Ohrozuje aj vás?
Nie je cholesterol ako cholesterol. HDL je dobrý nosič, LDL zlý. Je teda ich zvýšená hodnota nebezpečná? Čím nevedome ubližujete svojmu srdcu a cievam?
V spolupráci s kardiológom a obezitológom Ivanom Majerčákom a fyzioterapeutom a trénerom Oliverom Poórom vám prinášame tipy ako bojovať s vysokým cholesterolom.
Ak presunieme 100 kilokalórií z neskorých večerných hodín na čas obeda, "zlý" cholesterol sa zníži, napísal taliansky denník Corriere della Sera.
Hovoríme o ňom ako o dobrom a zlom. Nebezpečný je najmä ten "zlý“, ktorý negatívne pôsobí na naše zdravie.
Napriek tomu, že je táto látka pre naše telo životne dôležitá, nemá najlepšiu povesť. V podstate neprávom. Cholesterol v tele plní mnoho dôležitých úloh.
Balastné látky sú takmer nestráviteľné, preto by sme potraviny, bohaté na vlákninu mali jesť často.
Hlava a uši boli prvé časti tela, ktoré si octom ľudia v dávnej minulosti liečili, ak boleli.