Či už nevidíte ostro nablízko, alebo do diaľky, vždy je to problém - nech je to v akomkoľvek veku.
Pozrite si dôležité tipy a rady pre zdravé oči počas horúcich dní.
Skúste na autách pred sebou za dobrých svetelných podmienok prečítať ešpézetky najmenej zo vzdialenosti 25 metrov.
Veľký vplyv na tento zdravotný problém má aj súčasný životný štýl.
Medzi rizikové skupiny obyvateľov patria ľudia, ktorí trpia závažnejšou formou krátkozrakosti, majú cievne ochorenia, cukrovku či vysoký tlak.
Pozrite si, čo všetko jesť a 8 tipov od očného lekára, ako sa starať o zrak vo vyššom veku
Približne jeden z troch starších ľudí nad šesťdesiat rokov pociťuje nejaký typ zhoršenia zraku.
Každý rok po šesťdesiatke je podľa amerického Národného očného inštitútu rizikovým z dôvodu vzniku vážnych ochorení ako sú degenerácia makuly, slepota, šedý zákal alebo glaukóm.
Šípkový olej, často známy pre svoje výnimočné vlastnosti v oblasti starostlivosti o krásu, ponúka omnoho viac, než len kozmetické benefity.
Ponúka množstvo vitamínov a minerálnych látok. Mnohí ju ale považujú len za obyčajnú obilninu a vhodnú skôr na kŕmenie hospodárskych zvierat ako do kuchyne.
Najskôr známa, potom zabudnutá a teraz znovu na výslní. Rastlina, ktorú poznáme najmä zo šalátov, je veľmi zdravá.
Okrem iných dodržiavajte pravidlo 20:20 a budete sa cítiť lepšie.
Upokojuje oči pohľad na zelenú farbu? Zlenivejú oči nosením okuliarov?
A viete, ktorý orgán sa dokáže v okamihu trojnásobne zväčšiť?
Záver roka patrí oddychu a stretnutiam, no pokojné vianočné a silvestrovské oslavy predstavujú aj zvýšené riziko úrazu očí.
Deti chcú zásobiť vizuálnymi spomienkami.
Chladné jesenné a zimné počasie nás presúva zo záhrad a terás dovnútra. Aj zimná romantika na chalupe však skrýva isté riziká.
Oči má každý len dve a neustále pribúda tých, ktorí sa začínajú sťažovať na zhoršený zrak. Napriek tomu nemusíte skončiť s okuliarmi, ak sa o svoje oči budete správne starať.
A v akom veku sa deťom najčastejšie zhoršia dioptrie?
Všetko môžeme nájsť v týchto potravinách! A potom je tu ešte jedna známa kyselina...